HRISTOS SE RODI, OVO JE PLJAČKA! Lažni popovi upali u banku i odneli 150.000 evra!

127

Razbojnici maskirani u sveštenike 6. januara 2004. ukrali iz ekspoziture u Zemunu bogat plen, slučaj do danas nije rešen

Naoružani razbojnici maskirani u popove pre 18 godina na Badnje veče ukrali su iz ekspoziture jedne banke u Zemunu 150.000 evra, a ova pljačka do danas nije rešena!

Podsetimo, slucaj koji je svojevremeno šokirao Srbiju dogodio se 6. januara 2004. oko 17 časova, kad su trojica razbojnika obučena kao sveštenici upala u banku.

Duge cevi i mantije

Neverovatna pljačka dogodila se pred sam kraj radnog vremena ekspoziture banke. U hol su, kako su tada izveštavali mediji, ušla tri sveštenika i pridružila se klijentima koji su već čekali u redu. Navnodi, prišao je čuvar kako bi pomogao sveštenicima i odveo ih do šaltera.

“Hristos se rodi, ovo je pljačka”, povikali su lopovi u mantijama, s lažnim bradama. – Lopovi su ispod mantija izvadili duge cevi, razoružali radnika obezbeđenja, naterali sve prisutne da legnu na pod i uz pretnju da će pucati tražili novac. Pronašli su sef, iz njega izvadili pare i stavili plen u džakove – izveštavali su tada mediji.

Bogat plen

Ekspozitura u Glavnoj ulici posle ove nesvakidašnje krađe ostala je bez 100.000 evra, četiri miliona dinara, 20.000 dolara i 11.000 švajcarskih franaka što je u to vreme bilo oko 150.000 evra! Trčeći su se dali u beg iz ekspoziture, kroz glavnu zemunsku ulicu, dok su ih prolaznici u čudu gledali.

Osim novca, odneli su i tri video-kasete na kojima se nalazio snimak razbojništva, ali im je promakla četvrta. Upravo na tom videu zabeležena je pljačka, pa se očekivalo da ce “sveštenici” brzo pasti. Međutim, do današnjeg dana ova neobična pljačka nije razjašnjena.

Meta pumpe i pošte

Podsetimo, mediji su ranije izveštavali da je ova banda zapravo deo grupe koja je kasnije uhapšena i osuđena pred Specijalnim sudom. Grupa koja je pala zbog serije pljački pumpi i pošti bila je osumnjičena i za ovo razbojništvo. Međutim, dokazi protiv njih nisu sakupljeni. Do danas nije dokazano da su oni zapravo bili lažni popovi.

Kurir.rs/J. S.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *