HRVATSKA Do smrti udarali i šutirali profesora: Ubili su ga jer je prijavio da krše mjere

240
Otužena su četvorica hrvatskih državljana

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je 25. novembra, poslije sprovedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu zbog brutalnog ubistva 35-godišnjeg profesora engleskog jezika Nine Čengića u Varaždinu.

Otužena su četvorica hrvatskih državljana Asja G. (24), Ivan G. (20), Ivor V. (29) i Dominik Ž. (25) koji se terete da su 29. maja 2021. u četiri ujutru, na ulici ispred prostorija jednog kluba u Varaždinu iz osvete ubili čovjeka koji je prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostorijama udruženja.

Kada su policajci otišli jer niko iz kluba nije otvarao, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjeg profesora i nastavio da ga udara rukama, nogama i drvenom palicom. Pridružili su mu se ostali i nastavili su da udaraju nesrećnog čovjeka. Udarali su ga sve dok se nije prestao da se pomjera.

Nesretni čovjek je zadobio prelom slepoočne kosti i pucanje vena, došlo je do krvarenja u mozgu i od nanijetih povreda preminuo je sljedećeg dana.

Četvorka se tereti za teško ubistvo “iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda”. Prijeti im kazna zatvora od najmanje 10 godina ili dugotrajni zatvor, odnosno najviše 40 godina, prenose Novosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *