Internetom kruži snimak: Koalicija oko URA navodno kupuje glasove u Ulcinju; DPS: Sram vas bilo, pozivamo nadležne da reaguju

231

Društvenim mrežama kruži audio snimak navodne kupovine glasova u Ulcinju od strane funkciinera koalicije “Za novi početak” okupljene oko Građanskog pokreta URA.

Na snimku koji je na albanskom jeziku, čuju se glasovi nosioca liste i kandidata za predsjednika Opštine Ulcinj koalicije “Za novi početak” Omera Bajraktarija i predsjednika Demokratske partije Fatmira Đeke, ali i lokalnih aktivista koji na albanskom jeziku navodno govore o kupovini glasova.

Nakon objavljivanja snimka reagovao je ulcinjski DPS.

Porčuju da je snimak koji se danas pojavio na društvenim mrežama, i koji su objavili pojedini mediji, potvrda svega onoga što su u ovoj partiji govorili prethodnih dana o pokušajima izbornog inženjeringa u Ulcinju.

“Ovaj video ujedno jasno pokazuje ko je u pravu kada je u pitanjukupovina glasova i ko se u Ulcinju bavi nečasnim radnjama iprljavom kampanjom, a ko vodi kampanju fer i pošteno”, saopštio je Opštinski odbor DPS Ulcinj.

Lokalni DPS je pozvao nadležne državne organe da ispitaju navode iz snimka ida preduzmu potrebne radnje.

“Onima koji se bave ovim nečasnim radnjama poručujemo da bi trebalo da ih je sramota i da im je sve uzaludno jer će im Ulcinj ponoviti ono što im je većsaopštio, a to je da su u Ulcinju bili i ostaće opozicija”, poručuju iz OO DPS Ulcinj.

U srijedu se na jednom biračkom mjestu u Ulcinju nakon prigovora “Za novi početak” ponavljaju izbori. Na izborima održanim 27. marta GP URA osvojila je 14 mandata, DPS – BS i DUA – DS po šest, Forca pet, Demokrate dva mandata. Ulcinjski parlament ima 33 odbornika.

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka kazao je juče da ima ozbiljnih indicija da će njihovi politički protivnici pokušati da, “kupovinom glasova i ostalim marifetlucima” na ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu, prekrajaju izbornu voljlu građana Ulcinja.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *