Ispred zgrade RTCG-a Dritana Abazovića nazvali šiptarom VIDEO

168

Protesti zbog manjinske vlade održani su i večeras u nekoliko gradova. U Podgorici  su se nezadovoljni građani okupili ispred zgrade RTCG-a,  gdje su uputili niz uvreda na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića gdje su ga između ostalog nazvali “šiptarom”.

Protesti u se održavaju zbog inicijative Građanskog pokreta URA i opozicije za izglasavanje nepovjerenja kabinetu Zdravka Krivokapića.

Ranije danas iz Demokratske Crne Gore, kazali su da podržavaju proteste. Iz Demokratskog fronta se o trenutnoj političkoj situaciji i organizovanju protesta još uvijek nisu zvanično oglašavali.

Protest u Podgorici počeo je u 19 sati, a građani su se okupili ispred zgrade Vlade.

Protest Podgorica /Foto: RTCG

Skupu su prisustvovali poslanici Demokrata i Prave Crne Gore Danilo Šaranović i Marko Milačić.

Nakon što se okupili kod zgrade Vlade, nezadovoljni građani krenuli su prema zgradi RTCG. Oni su kazali da je na sceni obmana i da se sprema izdaja narodne volje od avgusta 2020.godine.

Kako je rečeno tokom protesta, ispred RTCG se ide imajući u vidu da se očekuje televizijsko gostovanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Okupljeni su ispred RTCG-a uzvikivali “Izađi mala” i “Uzeo si pare, Dritane”, u jednom trenutku su ga nazvali “šiptarom”.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je pokušao da se obrati okupljenim građanima. Ipak, kako prenosi RTCG,  nakon više napora Abazović je kratko govorio, poručujući da savez “Crno na bijelo” neće s DPS-om i da neće biti nikakve izdaje.

Organizatori protesta tvrde da i za ovih protesta ne stoji nijedna politička partija, okipljaju se da odbrane izbornu pobjedu.

Nikšić

Građani Nikšića nezadovoljni najavama o formiranju manjinske vlade i večeras protestuju kod Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog, javlja portal RTCG.

Sa protesta je poručeno da neće dopustiti formiranje manjinske vlade, jer je to, kako su naveli, obmana i izdaja izborne volje građana.

Građani su se okupili kod Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog. U gradu pod Trebjesom je organozovana i protestna šetnja, a sa demonstrantima je i večeras predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković iz Demokrata.

Protest u Nikšiću/Foto: Screenprint Foto RTCG

Pljevlja

I u Pljevljima je održan skup zbog inicijative o izglasavanju nepovjerenja aktuelnoj Vladi.

Protest Pljevlja/ Foto: Portal RTCG

Berane

U Beranama je održan protest zbog manjinske vlade. Građani su se okupili ispred zgrade Opštine Berane.

Iz Berana je poručeno da ovo nisu politički skupovi, nego su se ovdje okupili građani koji žele pravednu državu.

“Ja govorim u ime svoje porodice, ponuđenoj prevari i izdaji kažem ne”, poručio je jedan od okuljenih građana.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *