Iz Kriznog štaba potvrdili: Spremamo se za pooštravanje mjera

223

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović na vest da su u poslednja 24 sata korona-brojke naglo skočile kaže da se Krizni štab priprema za pooštravanje mera.

“Nažalost, ovakav skok broja zaraženih je bio očekivan, budući da su sve mere eliminisane iako su zvanično na snazi”, kaže i dodaje:

“Svi su se opustili i krajnje je vreme da svi shvate da moraju da se poštuju mere koje nikad nisu ni ukinute – maska, fizičko odstojanje i dezinfekcija. Sad je potrebna izuzetna pažnja i ozbiljnost i moramo se pripremiti za pooštravanje mera, a to znači da učinimo isto ono što su i Crnogorci, Grci, Makedonci i svi redom – skraćivanje rada ugostiteljskih objekata do 22 ili 24h. A za okupljanja ćemo proceniti na koliko da smanjimo, možda sa 500 na 200 ljudi najviše.”

Među pacijentima ima povratnika sa letovanja u drugim državama, a i celih porodica koje su zaražene. Među novozaraženima je najviše nevakcinisanih osoba. S druge strane, polako se bliži početak školske godine, a ono što sve interesuje je kako će se nastav odvijati i da li će deca morati da se vakcinišu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *