hapsenje policija

Izbo policajca, pa posle udario kolima bivšu partnerku: “JA NEĆU DA SE SMIRIM DOK NE UBIJEM NJU, POSLE ĆU SEBE!”

309

Nišlija F.M.(27) uhapšen je zbog sumnje da je u Leskovcu nožem dva puta ubo policajca u rame, a zatim automobilom udario bivšu partnerku.

Ja neću da se smirim dok ne ubijem nju, posle ću i sebe”, ovo su reči koje je nakon hapšenja u policijskoj stanici izgovorio F.M. koji je posle svađe sa bivšom devojkom izbo policajca, a nju pregazio autom i pokušao da pobjegne “poršeom” kojim se na kraju zakucao u betonski zid – tvrdi za Kurir izvor blizak istrazi.

F.M. i djevojka turbulentno su raskidali duže od godinu dana i proganjali jedno drugo, tvrdi naš izvor, te dodaje da su i momak i djevojka iz dobrostojećih i poznatih porodica privrednika.

-U oba grada na jugu Srbije ih pamte po problematičnoj vezi koja je više puta bila na ivici da eskalira u nasilje, što se na kraju i desilo. Dugo su oni imali problema u vezi, još duže su raskidali. Više puta je bilo problema i svađa naočigled prijatelja i poznanika. Najpre je on proganjao nju, ali taman kad je htio da digne ruke od nje, ona je počela njega da uznemirava. U svakom slučaju, to je jedna nezdrava veza koja je zaista na kraju mogla da se završi tragično. Svi su to posmatrali, ćutali i okretali glavu od problema – navodi izvor.

Podsjetimo, F.M. je uhapšen u sredu uveče nakon najpre dva puta nožem u rame ubo policajca koji je postupao po pozivu bivše partnerke da je on prati, a potom sio u svoj automobil, udario bivšu partnerku i odvezao se u nepoznatom pravcu.

-Policijska patrola ga je uočila i pokušala da zaustavi njegov automobil, ali F. M. se nije zaustavio, već je bježeći, dva puta prošao na crveno svjetlo i na kraju udario u betonsku ogradu, nakon čega je izašao iz automobila i nastavio da beži, ali ga je policija ubrzo sustigla i uhapsila. Ovom prilikom policajac, bivša partnerka osumnjičenog i osumnjičeni su zadobili lake tjelesne povrede – saopštila je policija.

Osumnjičenom je, po ovlašćenju nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužilaštvu. Takođe, protiv njega će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vrijeme dostupni.

(Kurir)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *