Izetbegović ističe da su Dodik i Čović isti: Želje im neće proći, organizovat ćemo se

131

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović večeras je u emisiji Izazovi na BN TV ocijenio kako je želja Milorada Dodika da se izbjegnu izbori očigledan znak nedostatka samopouzdanja i uvjerenja da će pobijediti na izborima. Tu su Dodik i Čović isti, zaključio je.

Izetbegović je naveo kako je SNSD dobio 14 posto glasova na izborima, a HDZ devet što je zajedno 24 posto.

– Imaju ispod četvrtine podršku i željeli bi da otmu biračima pravo da izađu i mijenjaju. I to im neće poći za rukom, organizovat ćemo se – poručio je lider SDA.

Govoreći u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, Bakir Izetbegović je podsjetio kako u državnom Predsjedništvu sjede Srbin, Bošnjak i Hrvat, ali da oni predstavljaju interese svih naroda u BiH.

– HDZ traže da se ta stvar izmjeni na način potpuno suprotan presudama sudova. Član koji dolazi iz RS-a redovno bude Srbin, ali pazi na glasove Bošnjaka i Hrvata u RS-u jer od njih zavisi. Glasovi Hrvata u FBiH mogu odlučiti člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda – kazao je Izetbegović.

On je u razgovoru za BN televiziju kazao da će jači angažman međunarodne zajednice uslijediti ako se nastavi kriza u državi. Dodao je kako je američki izaslanik jasan bio na koga misli kada je govorio o sankcijama.

– Mislim da je Gabriel Escobar vrlo jasno imenovao na koga misli. Prvo idu diplomate koji žele pridobiti i one koji prave probleme, ali ako to ne prođe, kako se bude pojačavala kriza – bit će pojačan angažman i doći će sankcije – zaključio je Bakir Izetbegović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *