Izetbegović: Ne mogu se negirati genocid i zločini, ovo je civlizovana zemlja

132

“Naravno, aktuelna politička situacija u BiH obilježena odlukama Visokog predstavnika i reakcijama u RS, a onda i neke unutarstranačke stvari, završetak procesa, rekonstrukcija, kantonalnih odbora”, kazao je Bakir Izetbegović kao odgovor na pitanje šta će biti tema sjednice Predsjedništva SDA.

Šta će promijeniti dolazak novog visokog predstavnika Schmidta?

“MIslim da u prvih mjesec dana neće ništa biti posebno, a onda će ovakvom politikom političari u RS da dovedu do toga da se sudare sa institucijama BiH, sa međunarodnom zajednicom, PIC-om, OHR-om. Nadamo se da će odustati prije nego dođe do smjena o kojima se govori“, kazao je Izetbegović i dodao:

“U BiH mora biti mir, stabilnost, ne mogu se negirati zločini, genocid niti se suprostavljati presudama Haškog tribunala, ovo je civilizovana zemlja. Nadam se da će nakon augusta to svi shvatiti i da ćemo krenuti putem stabilizacije, mira”.

Jedno od pitanja je bilo i o tome kakav utisak na prvo upoznavanje ostavlja Schmidt, na šta je kazao:

“Gospodin Schmidt je jedan političar koji ima ogromno iskustvo i ne možemo govoriti o tome kako izgleda i kakav utisak ostavlja, zna se tačno ko je i šta je gospodin Schmidt. Jedan odlučan i uspješan njemački političar koji iza sebe ima civiliziran svijet, zemlje PIC-a, OHR”.

N1
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *