Izraelski premijer: Iran izvršio napad bespilotnim letjelicama na naftni tanker. Iran zaprijetio: “Reagovaćemo” VIDEO

Teheran — Iran će reagovati na bilo kakvu prijetnju po njegovu bezbijednost, saopštilo je danas iransko Ministarstvo spoljnih poslova.

Sjedinjene Američke Države, Izrael i Velika Britanija okrivili su Iran za napad na tanker kojim upravlja Izrael blizu obale Omana, a Teheran je porekao bilo kakvu umiješanost u raj incident u kojem su ubijena dva člana posade, piše Rojters.

SAD i Britanija saopštile su u nedelju da će zajedno sa svojim saveznicima odgovoriti na napad tankera naftnih derivata pod zastavom Liberije, u japanskom vlasništvu, kojim upravlja kompanija Zodiak Maritime koja je u izraelskom vlasnišvu.
Britanija je danas pozvala iranskog ambasadora a kasnije je Iran pozvao britanskog otpravnika poslova u Teheranu zbog optužbi iz Londona na “račun Islamske Republike”, javila je danas iranska novinska agencija Fars.

“Iran ne oklijeva u zaštiti svojih bezbijednosnih i nacionalnih interesa i brzo i snažno će odgovoriti na svaku moguću avanturu”, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Said Hatibzade na iranskoj državnoj televiziji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.