Jaka eksplozija u Donjecku. Sirene za uzbunu odjekuju Donjeckom, spremni autobusi za evakuaciju FOTO

45

Sirene za uzbunu oglasile su se u Donjecku na istoku Ukrajine, prenosi Rojters. Prethodno, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušulin najavio je evakuaciju stanovnika na jugoistok Rusije zbog pojačanog granatiranja.

Na društvenim mrežama kruže brojni snimci i slike iz Donjecka. Na snimku se čuju sirene za uzbunu, a na fotografijama se vide autobusi za evakuaciju stanovništva koji stoje poređeni jedan iza drugog.

Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike na istoku Ukrajine pod kontrolom separatista, takođe je najavio evakuaciju civila.

https://pbs.twimg.com/media/FL4vcNQXIAQOo7l?format=jpg&name=900×900

“Da bi sprečili civilne žrtve, poziva stanovnike republike… da što pre odu u Rusku Federaciju”, rekao je Leonid Pasečnik u saopštenju.

Njegov potez je usledio nakon što je lider samoproglašene Donjecke Narodne Repubilke Denis Pušilin najavio evakuaciju iz Donbasa na istoku Ukrajine koji drže pobunjenici.

Agencija Interfaks prenela je da će evakuacija stanovništva autobusima početi u 20 sati po lokalnom vremenu. Sa druge strane, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema informaciju o stanju u Donbasu posle najavljene evakuacije.

O stanju na istoku Ukrajine govorio je i ruski predsednik Vladimir Putin. On je na zajedničkoj konferenciji za medije sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, rekao da je vidi pogoršanje stanja na istoku Ukrajine.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *