JEDAN OD PUTNIKA KRIV ZA UDES? Mediji iz Bugarske objavili kako je DOŠLO DO NESREĆE AUTOBUSA IZ SRBIJE

542

U autobusu je putovalo 36 djece i 13 odraslih. Oni su iz Beograda i učestvovali su na festivalu folklora. Deset kilometara prije mjesta udesa, vozač se zaustavio na benzinskoj pumpi da se odmori.

Više osoba povrijeđeno je danas kada se autobus šabačkih registarskih tablica sa 38 djece i 11 odraslih iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, javlja Juronjuz Bugarska.

Trake za autoput su mokre jer je u tom području padala jaka kiša neposredno prije nesreće, a saobraćaj je veoma usporen jer je vožnja dozvoljeno samo brzom trakom.

Formirana je kolona od skoro 5 kilometara, da bi ekipe Hitne pomoći mogle da prođu.

Prema pisanju tamošnjih medija, vozaču je pažnju odvuklo to što je htio da pruži pomoć jednom od putnika koji je želio da ukloni naslon sjedišta. Vozač je navodno naglo okrenuo volan udesno i skrenuo sa puta.

Napravljena je obustavna organizacija saobraćaja na deonici od putnog čvora “Nova Zagora” do putnog čvora “Stara Zagora”.

Portal bg-voice javlja da je hospitalizovano 17 putnika od kojih najmladji ima šest godina, prenosi bugarski Juronjuz. Deca su putovala iz Nesebara i članovi su folklornog ansambla JU-LIRA iz Srbije. Većina je iz Batajnice, navodi bugarski portal i dodaje da su svi putnici državljani Srbije.

Na lice mjesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Nesreća se dogodila 216 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore.

Sandžak Danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *