Još malo pa kraj za Putina?; Ponovo nestao gradonačelnik; Umešan Bajdenov sin?

227

Rat u Ukrajini traje već 31 dan. Sirene za vazdušnu opasnost zavijaju širom Ukrajine od ranih jutarnjih sati.

Ukrajinci su objavili da Rusi pucaju po nuklearnom istraživačkom postrojenju u Harkovu. Raketiran je i Lavov, grad na krajnjem zapadu Ukrajine. Pogođeno je skladište goriva.

Predsednik SAD boravi u Poljskoj. U Varšavi je održao govor istakavši da se rat neće završiti u narednim danima i mjesecima. Rekao je i da “Putin ne može ostati na vlasti”. Dok je Bela kuća to demantovala, Kremlj je odmah odgovorio na ovu izjavu.

Slovo “Z” plaća cenu ruskih akcija

Britanski Telegraf piše da je glavni švajcarski osiguravač Cirih osiguranje odustao od upotrebe logotipa koji prikazuje slovo Z na društvenim mrežama kako bi izbegao “pogrešnu interpretaciju”.

Rusi odveli još jednog gradonačelnika?

Rusi su u Balakliji priveli zamenika gradonačelnika Sergeja Poltoraka i šefa Odeljenja za civilnu zaštitu i saradnju sa agencijama za sprovođenje zakona Olega Bludova. Postoje i informacije da je priveden i gradonačelnik Ivan Stolbovoj. Sa njim i njegovom porodicom već drugi dan nema kontakta. Predsednik zajednice Cirkunov Nikolaj Sikalenko i dalje je u zatočeništvu osvajača.

Oružane snage Ukrajine oslobodile su dva sela u Zaporoškoj oblasti

Kao rezultat uspešne ofanzivne operacije, snage Melitopoljskog bataljona teritorijalne odbrane, zajedno sa drugim jedinicama Odbrambenih snaga Zaporoške teritorije, potpuno su oslobodile sela Poltavka i Malinovka istočno od grada Guljajpolja od ruskih osvajača, saopšteno je.

Rusi: Ukrajinci minirali branu u Odesi?

Mihail Mizincev, šef ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane, rekao je da su ukrajinski nacionalisti minirali branu Hadžibej u Odesi.

“U Odesi je, po nalogu guvernera regiona, minirana brana Hadžibej, koju neonacisti planiraju da dignu u vazduh. Kada se ove kriminalne radnje sprovedu, gusto naseljena područja će se naći u zoni poplava”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, pokušaj predstavnika Državne službe za vanredne situacije Ukrajine da spreči ovaj korak je “grubo i oštro suzbijen, sve do pretnje streljanjem”.

00:29

Rusi “prepali” Slovake: Proradio Patriot sistem

PVO sistem Patriot koji se nalazi u centralnom delu Slovačke počeo je sa radom, saopštio je premijer zemlje Eduard Heger.

“Kompleks PVO Patriot, koji se nalazi u vazdušnoj bazi Sliac, već čuva centralni deo Slovačke. U bliskoj budućnosti, zaštita istočne granice biće pojačana preko drugih slovačkih i savezničkih sistema PVO”, rekao je Heger.

Prema njegovim rečima, dva nemačka i jedan holandski kompleks Patriot takođe će štititi teritoriju te republike.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *