Kako je došlo do najveće zapljene u CG: Krijumčari upali u zamku policije i carinika

191

Pošiljka je “propuštena” prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nijesu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu

Službenici Uprave prihoda i carina u dogovoru sa službenicima Uprave policije na carinskom terminalu “propustili” su kamion sa više od tone kokaina, kako bi vidjeli gdje će droga završiti.

Nakon što su vozači kamiona PG-353GA, navodno potpuno ispravni odvezli teretnjak sa Carinskog terminala, inspektori i carinici nastavili su akciju, koja je sinoć rezultirala rekordnom zapljenom kokaina i hapšenjem Marijane Krstović (27) i Buda Krstovića (66), a za ostalim osumnjičenima se traga.
Prema saznanjima Vijesti inspektori Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Uprave carina podijelili su operativna saznanja dobijena putem međunarodnih izvora – da će u Luku Bar ući kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina.

Skupa su napravili strategiju – da namjerno “zažmure” i konačno uhapse naručioca.

Pošiljka je “propuštena” prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nijesu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

Šverceri su upali u zamku i drogu odvezli u magacin u zetskom selu Mojanovići, gdje je i oduzeta.

Iz Uprave policije su danas zvanično saopštili da je u akciji “187” policija u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplijenila 1.205 pakovanja kokaina u Mojanovićima, u Zeti, ukupne težine preko tone.

Službenici Uprave policije zaplijenili su juče veliku količinu kokaina – prema nezvaničnim informacijama Vijesti, riječ je o više od hiljadu kilograma te droge.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), Centra bezbjednosti Podgorica, Centra bezbjednosti Bar i Uprave carina i prihoda, sinoć je pretreseno više objekata.

Takođe, više osoba privedeno je u podgorički Centar bezbjednosti, a inspektori su ih do kasno u noć ispitivali o zaplijenjenom skupocjenom prahu.

Jedan od sagovornika “Vijesti rekao je da je najveći dio te droge pronađen u Zeti.

Drugi sagovornik tvrdi da je dio zaplijenjenog kokaina pronađen i u Baru.

Te informacije nijesu potvrdili zvaničnici.

Službenici Uprave policije sinoć oko 22 sata praktično su blokirali bulevar i prilaze Centru bezbjednosti Podgorica zbog te akcije.

Policajci su sa puškama obezbjeđivali višemilionski vrijedan zaplijenjeni tovar.

Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *