Kapetan Dragan dijeli majice sa likom Zvezdana Jovanovića

148

Nakon neuspeha političkog pozicioniranja posle odsluženja trinaestogodišnje kazne za ratne zločine, Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, posvetio se “humanitarnom radu” za spas “utamničenih srpskih heroja u hrvatskim i drugim zatvorima”, sa kojima deli ista krivična dela protiv čovečnosti. Za te potrebe osnovao je i fondaciju “Kapetan Dragan”, koja je pored navodnih filijala u Švedskoj i Norveškoj, nedavno otvorila i svoje predstavništvo u multietničkoj Subotici.

Po skromnim podacima sa društvenih mreža, “fondacija” funkcioniše po principu donacija, mada nigde nije transparentno pojašnjeno kako se tim novcem pomaže osuđenicima, odnosno “herojima” iza rešetaka.

“Pomoć koja nama treba je ili novac ili vreme. Ne mora to biti veliki novac niti puno vremena. Na primer: za boks cigareta mesečno će nekom utamničenom heroju značiti da neko misli na njega. To može svako.

Ili ako ste locirani blizu neke od naših kancelarija, par sati nedeljno volonterskog rada, ali svako bi trebao da se ukljući prema svojim mogućnostima bez obzira koliko to malo bilo”, pojasnio je Vasiljević na fejsbuk stranici fondacije.

On je takođe dodao da je “ potpuno fokusiran na pomoć Srbima u hrvatskim i drugim zatvorima koji su tamo samo zato jer su Srbi”, te da “ne može rešiti sve probleme ovoga sveta”, ali da će dati sve svoje resurse za “pomoć utamničenim srpskim herojima”.

Među te heroje Vasiljević svrstava i Zvezdana Jovanovića.

Pomoć za Zmiju

Kako se navodi na stranici, ova fondacija od septembra kreće i u “nacionalnu kampanju”, odnosno “prikupljanje peticije za predsedničko pomilovanje heroja Zvezdana Jovanovića”. Vasiljević u objavama traži donatore i volontere za “preko 200 punktova u Srbiji”, a on će, za uzvrat, “nastojati da im svima poklone majicu” sa Jovanovićevim likom.

Jedan od punktova će, svakako, biti upravo u novim prostorijama u Subotici.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *