Kina udarila? Prešli liniju, odmah odgovorili: “Svet se vraća zakonu džungle”: Zvaničnik pronađen mrtav

108

Danas je treći dan velikih vojnih vežbi koje je kineska vojska počela u Tajvanskom moreuzu nakon što je to ostrvo posetila predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi. Tajvan je na vežbe odgovorio raspoređivanjem aviona i brodova.

Zvaničnik Ministarstva odbrane Tajvana pronađen mrtav

Zamenik šefa jedinice za istraživanje i razvoj Ministarstva odbrane Tajvana pronađen je mrtav jutros u hotelskoj sobi, prenosi Rojters, pozivajući se na zvaničnu tajvansku Centralnu novinsku agenciju.

Ou Jang Li-Hsing, zamenik šefa Nacionalnog instituta za nauku i tehnologiju u vlasništvu vojske, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi na jugu Tajvana, a vlasti istražuju uzrok smrti izvestila je CAN, prenosi Rojters.

Ou Jang je bio na poslovnom putu u južnom okrugu Pingtung, a dužnost je preuzeo početkom ove godine kako bi nadgledao različite projekte proizvodnje raketa.

08:35

Tajvan digao avione i uključio raketne sisteme

Tajvanske vlasti su jutros objavile da su detektovani brojni kineski avioni i ratni brodovi koji učestvuju u vojnim vežbama u Tajvanskom moreuzu u subotu, i da je u toku mogući “simulirani napad” protiv ostrva, javlja CNN.

Predstavnici vlasti u Tajpeju rekli su da su neki avioni i brodovi prešli osetljivu “srednju liniju” u moreuzu, koji odvaja Tajvan od Kine.

“Naša vojska je uputila upozorenja, angažovala je avione i brodove i aktivirala raketne sisteme, kao odgovor na ovu situaciju”, saopštile su vlasti.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *