Knežević: Novi izbori ako ne bude dogovora

175

Premijer Zdravko Krivokapić počeo je konsultacije sa predstavnicima partija parlamentarne većine o najavljenoj rekonstrukciji Vlade.

Prvi sa premijerom su se sastali predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Mandić je nakon sastanka kazao da je njegova partija spremna za dogovor koji će, kako je kazao, zadovoljiti sve partije većine i da to bude u korist građana.

“Mi smo spremni za ozbiljan i pošten dogovor i nakon toga ćemo imati odgovoran i hrabar odnos prema zbilji koja nije nimalo jednostavna”, kazao je Mandić.

Lider DNP-a Milan Knežević nakon sastanka sa premijerom poručio je da upoznao premijera sa stavom Demokratske narodne partije poručujući da je status kvo neodrziv i da očekuju da premijer nakon konsultacija u pisanoj formi dostavi predlog za izlazak iz aktuelne krize.

“Ja sam saopštio da su, ako nema dogovora, rješenje i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim tu ništa dramatično i apokaliptično”, kazao je Knežević.

Knežević očekuje odgovor premijera do četvrtka.

“DF je spreman da stavi po strani sve što nas dijeli, ali očekujemo da to rade i ostali. Očekujemo da ćemo do srijede, četvrtka imati predlog premijera. Mi ćemo insistirati da se napravi koalicioni sporazum koji će jasno precizirati sva prava i obaveze potpisnika. Mi sigurno nećemo pristati na ovakvo stanje”, dodao je Knežević.

Tokom dana premijer će razgovarati sa predstavnicima Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Krivokapić će sa predstavnicima Građanskog pokreta URA sastati sjutra u 12 sati, a potom i sa Demokratama.

Nakon što su Demokrate i Demokratski front saopštili da je Vladu potrebno rekonstruisati, premijer je predložio da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsjednika, a da se resori “koji su se pokazali kao obimni” podijele.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *