KO JE MILOŠ RAKONJAC KOJI JE RUKOVODIO AKCIJOM NA CETINJU?

239

V.D. pomoćnik direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac juče je predvodio filmsku akciju na Cetinju, kada je zajedno sa svojim kolegama bezbjedno sproveo patrijarha Porfirija i Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija do Cetinjskog manastira.

Podsjećamo, juče su patrijarh SPC Porfirije i mitropolit Joanikije sletjeli helikopterom na Cetinje, nakon što su građani Prijestonice postavili barikade na ulaz u grad, protestujući protiv ustoličenja mitropolita u tom gradu.

Ovu bezbjednosno rizičnu akciju predvodio je Miloš Rakonjac, dugogodišnji član antiterorističke jedinice. Ovaj hrabri pripadnik policije ima veoma zapaženu karijeru, a mi vam donosimo detalje iz njegove bogate biografije.

Rakonjac je rođen u Bijelom Polju 1983. godine. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Danilovgradu koja je bila polazna tačka za nastavak obrazovanja na Pravnom fakultetu u Podgorici, gdje je specijalizirao na Krivično-pravnom smjeru.

Miloš je pohađao brojne svjetske policijske akademije među kojima se posebno izdvaja FBI Nacionalna Akademija koja inače predstavlja najprestižniji program liderstva koji je specijalno dizajniran za unaprjeđenje akademskih i praktičnih znanja neophodnih za potrebe savremenih rukovodilaca u agencijama za sprovođenje zakona.

Pored nje, on je pohađao i ILEA AKADEMIJU dizajniranu je za perspektivne profesionalce odabrane iz različitih zemalja, kao i mnoge druge evropske i svjetske akademije koje njegovu karijeru čine snažnom i na kojoj mu mogu pozavidjeti i policijske organizacije mnogo organizovanijih zemalja.

Rakonjac je godinama bio komandir Antiterorističkog tima, a u periodu od 2017. do 2018. godine tim lider policijskih patrola UNPOL-a u sektoru mirovnih misija UN-a na Kipru. Svoju karijeru započeo je u Centru bezbjednosti Herceg Novi, a u periodu 2006 – 2008 bio je snajperista u specijalističkom timu “B” specijalne antiterorističke jedinice.

Zahvaljući svom predanom radu, Rakonjac je i dobitnik brojnih državnih i regionalnih nagrada među kojima se izdvajaju: nagrada za najboljeg policijskog službenika Specijalne antiterorističke jedinice 2012. godine, nagrada za istaknute rezultate na ILEA Akademiji i mnoge druge. Pored toga predvodio je ekipu Protivterorističke jedinice na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica 2019. godine u UAE – Dubai, koja je među 60 elitnih policijskih jedinica postigla visoko deveto mjesto.

Mondo.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *