Ko su novi poslanici Bošnjačke stranke i ostalih iz nove vladajuće većine

145

U poslaničke klupe vraća se predsjednik Političkog savjeta Bošnjačke stranke Suljo Mustafić, saznaje CdM.

On će se u poslaničkim klupama naći nakon što je lider te partije i poslanik Ervin Ibrahimović izabran za potpredajednika Vlade i ministra kapitalnih investicja.

Mustafić je bio poslanik u Skupštini Crne Gore u dva mandata i bivši je potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Kako CdM saznaje, a nakon što je predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević izabran za ministra odbrane u manjinskoj Vladi, njegovo će mjesto u Skupštini pripasti predsjedniku bjelopoljskog odbora SDP-a Adnanu Strikoviću. Na listi SDP-a iza Konjevića sljedeći je počasni predsjednik te partije Ranko Krivokapić, ali s obzirom na to da je on izabran za šefa crnogorske diplomatije, sljedeći na listi je Striković.

Nakon što je poslanik i lider Demokratske partije Fatmir Đeka izabran za ministra ljudskih i manjinskih prava, kako CdM saznaje, na njegovo mjesto trebalo bi da dođe lider DUA Mehmed Zenka, koji je bio drugi na izbornoj listi albanske koalicije “Jednoglasno”. Zenka je inače bivši ministar za ljudska i manjiinska prava.

Prema saznanjima CdM-a, umjesto lidera Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića, koji je izabran za potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, naći će direktor Socijalističke narodne partije Bogdan Božović.

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić vraća se u skupštinske klupe nakon što su ostavke na poslanička mjesta podnijeli Strahinja Bulajić i Milo Božović.

To je konstatovano i na prekjučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore na Cetinju.

Novi poslanik NSD-a je i Janko Milatović.

Miraš Dušević
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *