Kod Sandžaklije u vodokotliću pronadjeno čak 4,5 miliona eura

600

Jovan Vukotić (42), vođa škaljarskog klana, koji je 8. septembra likvidiran u Istanbulu pred trudnom ženom i ćerkom, navodno je usko sarađivao s narko-bosovima iz Berana i Bijelog Polja, s kojima je švercovao velike količine kokaina.

Kako saznajemo, Bjelopoljac E. K., koji je bio za volanom Vukotićevog automobila kada su u njega pucali napadači s motora u istanbulskom naselju Šišli, ima visoku ulogu u klanu čoveka iz Berana, koji je važio za “poslovnog partnera” ubijenih vođa “škaljaraca” Igora Dedovića i Jovana Vukotića.

– Beranski narko-bos, kao i njegov čovek od poverenja E. K., bili su glavna logistika za skrivanje Vukotića u Turskoj, ali i u otkrivanju i tipovanju članova suparničkog klana – objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Kako dalje kaže naš sagovornik, E. K. je bio zadužen za transport velikih količina kokaina.

– Bio je zadužen i za transport novca zarađenog od prodaje narkotika. Takođe, ovaj Bjelopoljac, koji ima i državljanstvo Holandije, poznat je kao tiper – osoba koja namešta suparnike da budu opljačkani za kokain, novac i slično – dodaje izvor.

On podseća da je E. K. ranije bio hapšen u Holandiji sa 800 kilograma kokaina, a prošle godine je priveden u Roterdamu kada je policija u jednoj iznajmljenoj kući pronašla 4,5 miliona evra.

– Ogroman novac u kešu, za koji je policija sumnjala da potiče od kriminalnih aktivnosti, odnosno od šverca droge, bio je sakriven u vodokotliću. Sumnja se da je ovaj novac pripadao Vukotiću i “škaljarcima”, ali i njegovom saradniku iz Vranja – objašnjava sagovornik i dodaje da je taj Vranjanac zapravo brat čoveka koji je uz Igora Dedovića bio označen kao naručilac ogromne količine kokaina koji je 2019. godine zaplenjen u Rumuniji.

Kako smo ranije pisali, turska policija je posle likvidacije Vukotića saslušala E. K., za koga se isprva verovalo da je bio samo vozač prvog čoveka škaljarskog klana.

Jovan se zvao Nikola
– E. K., koji je zadobio lakšu povredu u pucnjavi, istražiteljima je rekao da ne poznaje Vukotića i njegovu porodicu. Tvrdio je da je bio pozvan da ih odveze do tržnog centra, a da mu se ubijeni muškarac predstavio kao Nikola – podseća izvor i dodaje da je istražiteljima bilo sumnjivo to što je E. K. posle atentata uzeo dva mobilna telefona od ubijenog i bacio ih preko bankine.

– Međutim, policija je pronašla telefone i oni su poslati na veštačenje – kaže izvor.

Vođa likvidiran na Krfu
Škaljarski klan, ali i narko-bosovi iz Bijelog Polja i Berana, kako se sumnja, usko su sarađivali i sa barskom kriminalnom grupom. U prilog tome ide i činjenica da je vođa barske grupe Alan Kožar likvidiran u julu 2020. godine na Krfu, šest meseci posle smaknuća Igora Dedovića u Atini.

Hapšen 2018. u Antaliji
Da je Vukotić imao jako uporište u Turskoj, govori i to što je on 2018. godine bio uhapšen u Antaliji. Tada je zatečen s makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov i isporučen je Srbiji, gde mu se sudilo. Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu zbog lažnog dokumenta, isporučen je Crnoj Gori.

(Blic, Kurir)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *