Koliko ostavite novca po kladionicama, kafanama, koridama, mogli biste fin broj fabrika da napravite!

163

Stvarno treba biti nepismen a ujedno i zlonamjeran, pa ovako nešto kazati, a ovo je ustvari poruka svim vjernicima, prvenstveno Islamskoj zajednici, da džamije i vjernici nekom smetaju.

Kada će “dobronamjerni” Bošnjaci “muslimani” (političari, aktivisti, intelektualci i drugi), koji se izgleda toliko bore za prava radnika i koji su toliko aktivni kad je u pitanju izgradnja i otvaranje fabrika te dovođenje stranih investitora, shvatiti, da država NE GRADI džamije!

Džamije su gradili i grade ih: vakifi, narod, određene organizacije, određeni fondovi i svi dobri ljudi, koji žele, da džamija bude vjerski i društveni objekat u kojem će se odgajati buduće generacije dobrih i plemenitih ljudi.

Ponavljam, džamije ne gradi država, osim, ako nekad donira određeni iznos za neki vjerski objekat (posebno ako se radi o historijski vrijednom objektu, kao što je Ferhadija, Aladža i sl.) ali džamije uglavnom gradi narod.

A vi, kojima toliko smetaju džamije a tražite da se grade fabrike, bujrum, zasučite rukave, pokažite se, organizujte se, sakupite se i napravite od vlastitih sredstava fabriku, kao što mi od vlastitih sredstava napravimo džamiju. Ne mora biti fabrika velika kao džamija, neka bude kao šupa, ali nek’ je fabrika.

Pokrenite akcije, dobrovoljna sakupljanja i napravite fabrike, isto kao što mi pokrećemo sergije, tražimo od ljudi, organizacija i drugih, kako bi napravili džamiju. Napravite fabriku i nemojte eto nas, koji klanjamo i idemo u džamiju zaposliti, zaposlite vaše istomišljenike, biće nam drago, neka narod radi, zaista! Čak šta više, mi koji pravimo džamije, dat ćemo prvi donacije za fabrike, dat ćemo prije novac nego vi kojima smetaju nove džamije, bujrum, pokrenite akcije, mi VJERNICI prvi ćemo da doniramo a uvjeren sam, da VAS 50% neće dati ni marke!

P.S. Koliko ostavite novca po kladionicama, kafanama, koridama, moglo biste fin broj fabrika da napravite!

www.islam-iman.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *