Košava lomi Beograd: Snažan vjetar napravio haos FOTO

130

Beograd — Olujni vetar je izazvao više nezgoda na različitim lokacijama u Beogradu. Polomljena stabla i grane.

Zbog snažnog istočnog i jugoistočnog vetra ekipe JКP “Zelenilo Beograd” su tokom dana intervenisale na 43 lokacije, uklanjajući polomljena stabla i grane, dok je prethodne noći takvih intervencija bilo na 11 lokacija u gradu, saopšteno je danas.

JКP “Zelenilo Beograd” navodi da je danas primljeno više od 70 prijava za prelomljene grane ili stabla usled košave, a da je najviše prijava bilo sa opština Palilula, Zvezdara i Voždovac, gde su i najjači udari vetra bili tokom jutarnjih časova.

“U ulici Nikole Doksata sanirano je stablo koje se izvalilo iz šume i naslonilo na elektrovodove. U Ariljskoj ulici se rascepilo stablo bagrema i oštetilo automobil. U Bulevaru oslobođenja sanirano je stablo koje se izvalilo i palo preko saobraćajnice.

U ulici Кneza Višeslava izvalilo se stablo i palo preko dva automobila”, navodi se u saopštenju. Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu na brojeve 011/2630-506 i 011/2650-683.

U Ulici vojvode Dobrnjca 26A, drvo je palo na zgradu, na višim spratovima, krošnje su bukvalno ušle u stanove.

Kako prenose mediji, zelena površina sa koje je drvo palo pripada skupštini stanara ove zgrade i nešto slično se već dogodilo pre godinu dana.

Iz Zelenila kažu da su oni spremni da pomognu i uklone drvo, ali da je neophodno da pre toga stanari uklone parkirane automobile.

Oko 13 sati u Oplenačkoj ulici u Rakovici palo je drvo iz privatnog dvorišta na autobus koja saobraća na liniji 56. Iako je u autobusu bilo putnika, niko nije povređen.

O tome koliko je vetar jak, najbolje govori slika sa Zvezdare. Veliko stablo u Volginoj ulici puklo je na metar od zemlje.

https://www.instagram.com/p/CUuhFHAIIqi/?utm_source=ig_embed&ig_rid=79aad4e8-4aea-4942-89dd-ca30aae1c6b1

B92

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *