Kosovska policija postavlja montažne kontejnere kod Jarinja i ne dozvoljava prilaz, građani uznemireni

107

Od sinoć i tokom današnjeg dana blizu prelaza Jarinje, pripadnici Kosovske policije postavljaju desetak kontejnera, koji i dalje pristižu.

To je zabeležila ekipa Kosova onlajn, kojoj nije bilo dozvoljeno da izađe iz automobila niti da snima.

Veliki broj pripadnika Kosovske policije takođe nisu dozvoljavali zaustavljanje ni drugih putničkih automobila, a bilo je primetno i da se se zabrinuti građani sa severa Kosova okupili na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.

Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa nekakvim kontejnerima koje su pripadnici Kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

“Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju”, rekao je Todić.

Primetno je da kontejneri još uvek pristižu, kao i da se povezuju električnim instalacijama i internetom.

Kosovo onlajn je pokušao da dobije komentar i od Kosovske policije, ali se osobe zadužene za medije pri KPS nisu javljale na redakciji poznate brojeve telefone ili su upućivale na druge kontakte.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *