Kosovski ministar odbrane OŠTRO: Vojska Kosova spremna da sačuva suverenitet, na Jarinju epozoda srpsko-ruskog hibridnog rata

146

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio je da Kosovo nastavlja sa razvojem i unapređenjem Vojske Kosova, navodeći da vojska ima kapacitet da sačuva “suverenitet i teritorijalni integritet Kosova”.Mehaj je na Fejsbuku objavio video u kome se mogu videti nova borbena vozila, operema, pripadnici Vojske Kosova tokom sprovođenja vežbi.”Vojska Kosova sa savremenim borbenim sposobnostima za zaštitu teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta naše zemlje.

Nastavljamo sa razvojem i unapređenjem naših snaga prema najvišim standardima snaga članica NATO-a i zemalja partnera za efikasno učešće u međunarodnim mirovnim operacijama u interakciji i uz savezničke snage koje predvode SAD. Dužnost, Čast i Otadžbina iznad svega!”, napisao je Mehaj.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je za današnji skup desničarskih organizacija na prelazu Jarinje da je to bila “epizoda visokog nivoa srpsko-ruskog hibridnog rata protiv Kosova”.”Isti nedržavni akteri, ali koje je koristio i beogradski i moskovski režim, koje je predstavljao Damnjan Knežević (saradnik zloglasne ruske paravojne organizacije Vagner), učeni su da provale ovaj granični prelaz.

Poslednjih dana na teritoriju Kosova ušli su i još uvek su tu i drugi državni i nedržavni akteri ove dve zemlje, koje su jedine, od Drugog svetskog rata, koje su rasplamsale ratove u Evropi”, napisao je Svečlja na Fejsbuku.Svečlja je dodao Kosovska policija ima potrebne kapacitete da se bori sa kriminalnim strukturama.

”Naš jedini cilj je da obezbedimo bezbedno okruženje za sve građane bez razlike, da obezbedimo slobodno kretanje za sve i da se borimo protiv kriminalnih grupa bez razlike, za dobrobit svih građana i u odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše republike”, rekao je Svečlja.

Izvor: Kosovoonline
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *