Krivična prijava zbog ilegalne eksploatacije šljunka u Rožajama

161

Službenici Uprave policije su postupili po prijavi da jedna osoba eksploatiše šljunak iz korita rijeke Ibar. Ispred porodične kuće S.D. (45) u mjestu Bać u Rožajama policijski službenici zatekli su određenu količinu pijeska i šljunka, te mašinu i kamion za koje se sumnja da je ovo lice koristilo za eksploataciju i transport šljunka i pijeska.

“Sa sudskim vještakom koji je sačinio stručni nalaz i mišljenje o količini, vrsti i vrijednosti riječnog materijala koji je eksploatisan, pripadnici policije su izvršili uviđaj i u mjestu Svinjski brod gdje su vidljivi tragovi koji ukazuju na to da je iz korita rijeke Ibar vršena eksploatacija šljunka i pijeska u većem obimu, te je nedaleko od obale rijeke Ibar zatečena i fotodokumentovana jedna veća gomila prosijanog riječnog materijala, a za koju se sumnja da je S.D. pripremio za transport i prodaju”, navode iz policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.D. bez prethodno pribavljenih saglasnosti i bez sklopljenog ugovora sa Ministarstvom  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na pomenutom lokalitetu u mjestu Svinjski brod u Rožajama iz korita rijeke Ibar nezakonito eksploatisao veće količine riječnog materijala koje je zatim prodavao, te je na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Crne Gore.

“Protiv S.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja”, navode iz policije.

CDM.ME
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *