Krivokapić neće Medojevića za koordinatora bezbjednosnog sektora

123

Premijer Zdravko Krivokapić neće prihvatiti prijedlog da predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević bude potpredsjednik Vlade zadužen za koordinaciju bezbjednosnog sektora umjesto Dritana Abazovića, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede iz parlamentarne većine saopštilo je da je Krivokapić na sastanku sa liderima parlamentarne većine kazao da stoji iza svog početnog prijedloga – da on lično bira potpredsjednike, odnosno ministre između više kandidata.

“Krivokapić u draftu koji je predstavio parlamentarnoj većini nije pominjao konkretna imena, ali je rekao da se podrazumijeva njegov početni prijedlog – da Dritan Abazović bude prvi potpredsjednik Vlade. To praktično znači da Medojević ne može računati na potpredsjedničku funkciju”, rekao je izvor Pobjede iz vrha parlamentarne većine.

Medojevića je na funkciju koordinatora bezbjednosnog sektora predložio zamjenik predsjednika Pokreta za promjene Branko Radulović na sastanku sa Krivokapićem. Prema saznanjima Pobjede, Medojević je Krivokapiću potpuno neprihvatljiv kao njegov prvi saradnik.

U nacrtu koji je Krivokapić predstavio liderima partija navodi se da za odabir kandidata koji će biti imenovani za ministre poželjno je predložiti više kandidata i biografija, pri čemu premijer obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima.

“Nakon obavljenih razgovora, premijer će prezentovati svoje stavove i utiske o kandidatima, onim političkim subjektima koji su ih predložili”, navodi se u prijedlogu Krivokapića.

Lider PzP Nebojša Medojević u izjavi za Pobjedu nije želio da komentariše saznanja Pobjede, ali je kazao da su vlasnici Vijesti i Krivokapić odgovorni za uspjeh pregovora.

“Ako vlasnici Vijesti i Ure, Miško Perović i Željko Ivanović, ne žele pošteni, principijelan i demokratski dogovor sa ostatkom vladajuće većine i žele da sami biraju Vladu od svojih poslušnika, onda nema drugog rješenja nego da idemo na izbore”, rekao je Medojević.

DF je, prema njegovim riječima, siguran u svoj program, principe i jasnu politiku i da su, kako je kazao, spemni za izbore.

“Vrijeme je da se prekine sa ucjenjivanjem i reketiranjem od strane vlasnika Vijesti. Građani će sasvim sugurno smjestiti i ovaj projekat vlasnika Vijesti na isto mjesto kao i Pozitivnu. Izgubili smo dragocjenu godinu dana, zbog blokada i opstrukcija reformi i demontaže Đukanovićevog režima od strane vlasnika Vijesti. Ovako više ne ide. Pošteno i principijelno, u interesu građana i države, može. Reket i ucjene odbacujemo”, zaključio je Medojević.

Krivokapić je predložio razdvajanje četiri resora i to: Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, resora kapitalnih investicija i Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Umjesto dosadašnja četiri ministarstva, predloženo je da ih u novoj vladi bude osam.

Krivokapić je ostavio mogućnost da budu još dodata dva ministarstva koja bi pokrivali kadrovi manjina.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *