KRIVOKAPIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA SPECIJALCE KOJI SU ČUVALI JOANIKIJA I PORFIRIJA: Oni su efikasnom akcijom omogućili ustoličenje!

166

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić organizovao je večeras prijem za policajace koji su učestvovali u zaštiti mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija na ustoličenju u cetinsjkom manastiru koje su pristali DPS htele da spreče blokadom puteva zbog čega je u subotu i nedelju 4. i 5. septembra ove godine došlo do žestokih sukoba na Cetinju.

“Organizovao sam prijem kako bih se zahvalio i odao priznanje policijskim službenicima koji su poštujući najviše profesionalne standarde efikasnom akcijom omogućili ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i očuvali ustavni poredak u državi.

Kao što sam najavio na jučerašnjoj konferenciji za medije, u narednim danima biće analiziran svaki aspekt realizacije pomenute akcije i u skladu sa tim opredeljeni naredni potezi Vlade u cilju jačanja pouzdanosti i efikasnosti bezbednosnog sektora”, zapisao je Krivokapić.

Podsetimo, naoružani pripadnici Protivterorističke jedinice MUP-a Crne Gore bili su naoružana pratnja koja je obezbeđivala mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i patrijarha srpskog Porfirija, koji su iz Podgorice zbog komitske blokade puta prema Cetinju do crkve cetinjskog manastira na ustoličenje prebačeni helikopterom Vojske Crne Gore.

Svo vreme svečane ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija policijski specijalci su obezbeđivali manastir.

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *