Krivokapić smjenjuje ministra policije?

129

Smjena direktora Uprave policije Zorana Brđanina, a moguće i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića može biti tema konferencije za novinare premijera Zdravka Krivokapića koja je najavljena danas. Nema zvaničnih potvrda ali javnost spekuliše da je ovo razlog iznendne najave obraćanja javnosti koji bi mogao izazvati novu krizu vlasti. U medijima su objavljivane nezvanične informacije da su Brđanin i Sekulović bili protiv jučerašnje policijske intervencije na Cetinju.

Ukoliko, pak Krivokapić predloži njihovu smjenu, može doći do nove krize vlasti jer to ne podržava potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je Brđanina predložio za dirketora Uprave policije.

Brđanin uživa podršku međunarodnih partnera pa bi njegovo razrješenje dovelo u pitanje njihovu dalju saradnji sa bezbjednosnim sektorom.

Krivokapić, navodno, želi razrješenje Sekulovića i Brđanina jer nakon dešavanja na Cetinju DF-a traži njegovu smjenu zbog toga što je je navodno bio protiv intervencije na Cetinju tražeći da se krizna situacija riješi političkim sredstvima, a ne suzavcima, brutalnom intervencijom policjje prema građanima i upotrebom helikoptera.

Predsjednik Pokreta za priomjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ranije danas pozvao je Krivokapića, da pod hitno razriješi Sekulovića i Brđanina, jer su, kako tvrdi, odbili da izvrše odluke Vlade.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *