KRIVOKAPIĆEVA ODLAZEĆA VLADA “ČISTI” KADROVE IZ REDA BOŠNJAČKOG NARODA: SMIJENJENI REŠAD SIJARIĆ I DEMIR NURKOVIĆ

129
U dokumentima koji su objavljeni na sajtu Vlade stoji da su prestali mandati Rešadu Sijariću direktoru Zavoda za školstvo i Demiru Nurkoviću pomoćniku direktora Uprave za željeznice.
Ističemo da su Sijarić i Nurković kadrovi Bošnjačke stranke kojima mandati još nisu zvanično istekli. Međutim u rješenjima koje potpisuje predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić stoje paušalna i pravno neutemeljena obrazloženja o prijevremenom prestanku mandata.
Pošto je sa funkcije direktora Zavoda za školstvo smijenjen Rešad Sijarić na njegovo mjesto postavljena je vršiteljka dužnosti Biljana Joksimović, dok je u Upravi za željeznice umjesto Demira Nurkovića postavljen Milorad Nikić.
Manje brojni narodi u Crnoj Gori, koji čine četvrtinu našeg društva, nisu smjeli biti izopšteni iz bilo kojeg društvenog i političkog procesa, što je već poznato nažalost do sada obilježilo rad već sva prilika odlazeće vladajuće većine.
Kadrovi Bošnjačke stranka, kao legitimni predstavnici bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i kao stranka čija je misija zaštita prava i interesa bošnjačkog naroda, uvijek će insistirati na tome da se važni procesi u državi ne mogu sprovoditi bez konsultacija s manje brojnim narodima i biće na braniku protiv svih oblika nacionalne, vjerske i druge isključivosti.
FB Rožaje Vijesti
Indira Agović Fazlić, Muhamed Muki Ramovic i 13 ostalih
1 dijeljenje
Sviđa mi se

 

Komentar
DijeliKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *