Krizni štab preporučio vakcinaciju učenika starijih od…

138

Na pitanje da li je dopis Ministarstva obrazovanja školama koji je dospeo u javnost zasnovan na preporuci Kriznog štaba, Branislav Tiodorović je potvrdio da jeste.

Tiodorović napominje da preporuku školama nije poslao Krizni štab, već Ministarstvo obrazovanja u saradnji sa Institutom Batutu.
Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon ukazuje na to da je svega par hiljada dece od gotovo 600.000 njih školskog uzrasta za koji se preporučuje vakcinacija, primilo cepivo, te da je logično da se napravi određeni sistem koji bi omogućio regularnu nastavu, a istovremeno I sprečio zaražavanje među njima.

– Kao i kovid propusnice, tako je i odvajanje učenika nešto što deluje logično, posebno što ne znamo kod mladih koliko vakcina štiti od prenošenja. Ja sam izjavio juče to, ali moram da korigujem stav – previše je kompleksno da bi bilo idealno.

Idealno bi bilo da su sva deca vakcinisana, toga neće biti i toga smo svesni – poručuje on.

On je dodao da Institut “Batut” sarađuje sa Ministarstvom prosvete, da se razmišlja o organizovanju nastave tako da bude regularna i da ima što manje online nastave.

Alo.rsKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *