Kurti odgovorio Ani Brnabić

252

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da premijerka Srbije Ana Brnabić može da dođe na Kosovo da vidi koliko je ono demokratsko, prenosi Koha.

Kurti je rekao da će Brnabić ući na Kosovo sa ličnom kartom Republike Srbije, prema postignutom dogovoru.

“Neka Brnabić uđe na Kosovo sa ličnom kartom koju su izdale vlasti u Beogradu i neka vidi da funkcionišemo kao demokratska država, koja je demokratskija i nezavisnija nego Srbija”, rekao je Kurti.

On je potvrdio da će u ponedjeljak u Bujanovcu i Preševu boraviti dva ministra iz njegovog kabineta, dodajući da i sam planira da ode jednog dana.

“Agenda naše Vlade već je predvidjela posjetu Preševu, Medveđi i Bujanovcu. Vladini zvaničnici će otići u ponedjeljak. Moj utisak je da je Beograd, kada su shvatili da će moji ministri ići tamo, tražio da ovdje dođe Brnabić. Otići ću i ja u posjetu dolini jednog dana, ali ta posjeta neće biti reakcija na dolazak Brnabić”, dodao je on.

Kurti je još jednom pozvao građane srpske nacionalnosti da preregistruju vozila na kosovske tablice do 31. oktobra.

Ponovio je da će tako uštedeti i do 5.000 eura neplaćanjem akciza i poreza.

“Što se tiče registarskih tablica, daćemo sve od sebe diplomatski i politički, pozivam sve građane i srpsku zajednicu da što prije preinače tablice jer imaju ova dva mjeseca da uštede do 5.000 evra ne plaćajući PDV, akcize i carinu. Što prije to urade, imaće veću korist. Riječ je o nekoliko hiljada automobila jer čak i dio kosovskih Srba već ima RKS registarske tablice, kao što imaju i kosovske lične karte”, rekao je Kurti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *