Lazović objasnio Schmidtu zašto građani glasaju za Komšića: Čovićeva politika reinkarnacije Herceg-Bosne nikada neće dobiti podršku

133

Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću dok se u Mostaru na manifestacijama HDZ-a čuje himna Hrvatske a ne BiH, kaže Miro Lazović

Nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, političar i sociolog, Miro Lazović, komentarisao je na svojoj Facebook stranici izjavu visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta.

Schmidt je, podsjećamo, rekao kako je Željko Komšić hrvatski predstavnik izabran glasovima Bošnjaka, te da je Dragan Čović pravi lider Hrvata u BiH.

– Ako Christian Schmidt tvrdi da je: “Željko Komšić predstavnik hrvatskog naroda ali da je dominantno izabran bošnjačkim glasovima” i “da je pravi/istinski vođa Hrvata Dragan Čović izgubio od njeg ” onda bi se morao raspitati šta je stvarni razlog pobjede Željka Komšića u duelu sa Draganom Čovićem liderom HDZ-a, rekao je Lazović.

Lazović je istakao kako građani ne biraju člana Predsjedništva BiH na osnovu njihovog stajlinga.

– Ne biraju građani FBiH hrvatskog člana Predsjedništva BiH po izgledu i stajlingu. Dragan Čović bi tada imao realne šanse za pobjedu. Izostanak podrške za Čovića je zbog politike HDZ-a i njihovog odnosa prema državi BiH, kazao je on.

Konstatuje kako Dragan Čović ne može dobiti podršku građana FBiH sve dok se on želi vraćati “ideološkoj matrici Mate Bobana”, sve dok Čović u čvrstoj vezi i sumnjivim dogovorima sa Dodikom…

– Ne može se dobiti većinska podrška na politici reinkarnacije poražene politike Herceg – Bosne i Čovićeve izjave: “Da se treba vratiti ideološkoj matrici Mate Bobana”. Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću kada kao član Predsjedništva BiH, prije par godina u Beogradu, obećava Aleksandru Vučiću da će “BiH u vanjskoj politici u potpunosti pratiti Srbiju…”.

Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću dok se u Mostaru na manifestacijama HDZ-a čuje himna Hrvatske a ne BiH. Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću sve dok je u čvrstoj vezi i sumnjivim dogovorima sa liderom SNSD-a koji vrijeđa Bošnjake kao narod a BiH dovodi u pitanje, poručio je Lazović.

Na kraju svog obraćaja, Lazović je rekao kako građani Federacije BiH daju glasove onima za koje su sigurni da će raditi u korist BiH.

– Građani FBiH to jasno vide i prepoznaju. Kad već ne mogu uticati na izbor člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda onda zbog brige za državu i njenu budućnost daju glas onim kandidatima kojima vjeruju. Za koje su sigurni da će raditi u korist BiH a ne protiv nje. To su stvarni razlozi zbog kojih Željko Komšić pobjeđuje kandidata HDZ-A u trci za Predsjedništvo BiH, zaključio je Lazović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *