LEKARI PREDLAŽU PREDSEDNIKU SRBIJE: Ko neće vakcinu, treba da plati troškove lečenja od korone koji se kreću i do 100.000 evra

154

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na otvaranju Zdravstvenog centra u Borči rekao da je dobio dosta predloga od lekara da se ljudima koji nisu vakcinisani, a imali su mogućnost da prime vakcinu, naplaćuju troškovi lečenja od korone, napominjući da to još ne može to da prihvati, ali da nam se, kako kaže, takvo vreme neumitno približava i da će država na neki način morati da reaguje i suzbije neodgovornost onih koji su protiv vakcina.

Kaže da je kod nas lečenje besplatno, pošto nečiji troškovi lečenja iznose i do 100.000 evra, i da građani misle da je to pokriveno zdravstvenim osiguranje, što je oko 500 do 600 evra.

“Ili, da razmišljamo… , mada nisam za to, ali čuo sam mnogo predloga da ne napalaćujemo lečenje onima koji su vakcinisani, a da naplaćujemo onima koji nisu, a imali su mogućnost da se vakcinišu. Ne mogu to da prihvatim, možda nije dirketno kršenje Ustava, ali jeste kršenje ravnopravnosti. Ali, ćemo nešto morati da uradimo da takvu dozu neodgovornosti i neozbiljnosti suzbijemo, kako i šta… još ne znam ali ovo ne mogu da podržim u ovom trneutku” objasnio je on.

Još nije vreme zato, kaže, ali molim ljude koji se tako neodgovorno ponašaju da razumeju da se čak i takvo vreme neumitno približava.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *