Lični stav / Poznati srbijanski novinar ponovo napao Vučića, sada mu dao i novi nadimak

121

Poznati srbijanski novinar Milojko Pantić, urednik emisije Sportsko-politička galaksija, ponovo je sjajnim komentarom uzdrmao javnost u našem komšiluku.

Njegov stav, koji je obavljen na portalu Danas, prenosimo u cijelosti:

“Euforija izazvana pobjedom nad Portugalom i direktnim plasmanom na Svjetsko fudbalsko prvenstvo samo je novi teatar apsurda u zarobljenoj zemlji i uništenoj državi Srbiji.

Euforija ide dotle da nekadašnji navijački huligan na mjestu predsjednika države izjavljuje kako Srbija ima para za trošenje, da će dati još deset miliona sportu.

Selektoru Stojkoviću samo što se ne dodijeli titula počasnog doktora Fudbalske akademije „Milovan Đorić – Bata Đora“ u Staroj Pazovi.

Oduševljeni gledaoci teatra smo svi mi ojađeni i do prosjačkog štapa osiromašeni građani Srbije, a izvođači i glavni apsurdisti u ovoj novoj predstavi Aleksandra Belivučića, uzurpatora života svih nas, jesu fudbalski milioner Piksi i njegovi majstori u guranju lopte takođe milioneri.

Pobijedite i obradujte narod, rekao je u stilu kralja Ibija, Aleksandar Belivučić, došavši u avion u funkciji predsjednika nepostojeće države, da guračima lopte poželi sretan put i da im obeća milion eura nagrade ako pobijede Portugal.

Na stranu to što nikada nijedan predsjednik države u političkoj historiji svijeta nije ušao u avion samo zato da fudbalerima poželi sretan put i da im obeća nagradu.

Naš „Kralj smetlišta srpske istorije“, bez trunke srama i stida, pred osiromašenim građanima se hvali kako: „Imamo para za trošenje.“

A to su pare koje on u naše ime preko nepostojeće države Srbije pozajmljuje po svijetu, a koje će vraćati naši praunuci, ako ih uopšte bude bilo.

Treba takođe znati da je „neposlušni“ narod Srbije naš kralj Ibi kao u predstavi teatra apsurda, zamijenio pravovernim pripadnicima zločinačkog udruženja zvanog SNS.

Ima naravno i među „neposlušnim“ Srbima mnogo onih koji ne vide šta se krije i valja iza ovog najnovijeg teatra apsurda Belivučića.

A krije se novi „Beograd na vodi“.

Neko će reći kakve to veze ima sa fudbalom?

Ima jer kako je pjevao pokojni Balašević „princip je isti, sve su ostalo nijanse“.

Po istom principu kao i državu Srbiju, Belivučić je sve u njoj pretvorio u svoj posjed i radi bukvalno šta mu je volja.

Taj princip je gaženje Ustava i eliminisanje svih postojećih zakona.

Princip se zove „Volja jednog čovjeka“ i prvi put je primijenjen bespravnim rušenjem čitavog jednog kvarta Savamale u Beogradu.

Kada je to jednonoćno ukidanje pravne države prošlo bez posljedica, sve ostalo su bile njegove igre bez granica, na račun građana Srbije.

Uslijedila je lepeza korupcije, kriminala i kupoprodaje javnih i državnih dobara: Aerodrom Beograd, PKB, Železara Smederevo, Rudnici Bor i Majdanpek, Krušik, Jovanjica, vode Srbije i Linglong, banatsko plodno zemljište, sve do današnje afere sa uništivačem prirode Rio Tintom.

A što se Fudbalskog saveza tiče, njega je o(pri)svojio tako što je prvo svog nekadašnjeg perača automobila, tjelohranitelja i kuma postavio na mjesto predsjednika.

S njim je on lično 2018. smijenio Slavoljuba Muslina sa mjesta selektora, zato što nije htio da na spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji stavi omladinca Crvene zvezde Radonjića.

Preko Kokeze je takođe početkom ove godine inagurisao Piksija, na mjesto selektora.

A onda je izveo novu predstavu za narod.

Uhapsio je šefa svog privatnog obezbijeđenja Veljka Belivuka i odmah potom smijenio predsjednika Saveza Slavišu Kokezu.

I jednog i drugog je pred narodom optužio da su pripremali atentat na „kralja“.

Za razliku od Belivuka, kum Kokeza ne samo da nije u zatvoru, već je njegova firma u međuvremenu više puta dobijala milionske poslovne ugovore sa „državnim“ institucijama.

Posljednji milionski posao sklopio je baš na dan pobjede u Lisabonu.

Ako nekome i dalje nije jasna veza između „Beograda na vodi“ i fudbala, evo odgovora.

Aleksandar Belivučić već godinama krije svoju ulogu u zidanju tog „čardaka ni na nebu ni na zemlji“ kao što već mjesecima ne postavlja predsjednika Fudbalskog saveza.

On je dakle neformalni vlasnik i „čardaka“ i fudbala. Samo za plasman na Svjetsko prvenstvo Fudbalski savez Srbije će od Svjetske fudbalske organizacije FIFA dobiti desetine miliona eura.

Jedini koji će odlučivati o raspodjeli tog novca je Belivučić.

Zbog toga se sada pravi euforija i pobjeda nad Portugalom koju nam je podario njihov golman proglašava historijskom.

Pamtimo međutim da su i Antić i Muslin sa svojim selekcijama, nekoliko kola prije kraja kvalifikacija obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo, pa ih to nije spasilo od smene.

Jer u društvu diktature bezakonja i haosa nema ni u fudbalu pravila, morala, etike, a pogotovu ne estetike.

Zbog svega toga, sinu mog pokojng prijatelja Dobrivoja Stojkovića, savjetujem da smanji doživljaj, euforiju i mitomaniju, jer će se prvo njemu o glavu obiti”, napisao je urednik Sportsko-političke galaksije.

Radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *