Ljepotica s Kosova postala prvakinja na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu (VIDEO)

291

Prelijepa sportašica s Kosova Gentiana Beqa postala je svjetska prvakinja u Južnoj Koreji gdje se održava Svjetsko prvenstvo u fitnessu i bodybuildingu.

Popularna Getta nastupila je u jednoj od tri kategorije, a već u njoj je osvojila zlatnu medalju. Riječ je o kategoriji “wellness” u kojoj je Getta dominantno došla do titule svjetske prvakinje.

Kako se ova predstavnica Albanije, rođena na Kosovu, nalazi u odličnoj fizičkoj formi, tako je i favorit u predstojećim kategorijama “wellness fitness” i “overall”.

“Nema emocije koja može opisati kako je kada se državna zastava vijori svjetskom arenom, kada se himna izvodi na drugom kraju svijeta i to čini sve nas Albance izuzetno ponosnim. Zahvalna sam Bogu što mi je dao priliku da zasjam na Svjetskom prvenstvu”, napisala je Getta na društvenim mrežama.

Zbog odličnog nastupa i lijepog izgleda Getta Beqa je preko noći postala popularna na društvenim mrežama, a na Instagramu je prati oko 200.000 fanova.

Zlatnu svjetsku medalju i pehar uručio joj je predsjednik Olimpijskog komiteta Albanije Fidel Ylli.Inače, Gentiana Beqa rođena je 1982. godine u Đakovu, ali predstavlja Albaniju u bodybuildingu i fitnessu. U svojoj karijeri ostvarila je velike uspjehe, ali će titula svjetske prvakinje biti svakako najveći trofej u sportskom životu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *