LUKSUZ I RASKOŠ Tim Alekseja Navaljnog objavio 500 fotografija Putinove palate, a jedna prostorija je svima upala u oči

122

Palata građena za ličnu upotrebu ruskog predsednika Vladimira Putina na Crnom moru vredna milijardu funti, a čije je postojanje svetu otkrio istraživački tim ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog,

između ostalog ima prostoriju za ples na šipki, pozorište, kao i vinski podrum, preneo je britanski Tajms pozivajući se na nove informacije o tom zdanju.

Naime, kad je tim Alekseja Navaljnog razotkrio palatu, njene prostorije rekonstruisao je kompijuterski.

I državni mediji i Kremlj tvrdili su da je reč o izmišljotinama i lažima. Međutim, sudeći prema 500 fotografija koje su njegovi saradnici objavili u novom videu o palati, nisu preterivali.

0655019548, Putinova palata
FOTO: ALEXEI NAVALNY / EAST2WEST NEWS / PROFIMEDIA

Naprotiv, tvrde da je “život premašio njihova očekivanja”. Fotografije su, dodaju, “dobili sa gradilišta”. One prikazuju hodnike, kupatila, spavaću sobu i dvorane ukrašene lusterima, freskama, drvetom…

Iznad bazena se nadvijaju dva neoklasična stuba, a u salonu za pušenje nargile nalazi se i platforma za ples na šipki, u pozadini koje su dugačke zavese i gomila jastuka.

0655019563, Putinova palata
FOTO: ALEXEI NAVALNY / EAST2WEST NEWS / PROFIMEDIA

Palata isto tako ima i podzemni teren za hokej, kao spa u kome je skladište za lekovito blato.

Inače, postojanje samog objekta niko ne spori, međutim ruski predsednik negira da je taj objekt njegov. Prošle godine se iznenada javio i njegov prijatelj, oligarh Arkadij Rotenberg, i utvrdio da je on vlasnik te da objekat planira da jednog dana želi da pretvori u hotel.

0655019579, Putinova palata
FOTO: ALEXEI NAVALNY / EAST2WEST NEWS / PROFIMEDIA
0655019551, Putinova palata
FOTO: ALEXEI NAVALNY / EAST2WEST NEWS / PROFIMEDIA

Kurir.rs/Jutarnji list
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *