Majka dvogodišnjaka iz Čačka: Preživela sam pakao u bolnici

Preživela sam pakao u Opštoj bolnici Čačak, jer dr Vesna Mladenović noćas nije htela da napiše uput za krvnu sliku mom dvogodišnjem sinu koji je imao visoku temperaturu, tako ispovest za naš portal počinje njegova majka Rada Miletić.

Prema njenim rečima, mališanu je temperatura počela da raste još preksinoć. Ona mu je dala brufen i odvela ga juče u Dom zdravlja.

„Budući da je naš izabran lekar na odmoru, primila nas je divna dr Mirjana Mraković. Dala mi je upute za test na koronavirus i kompletnu laboratoriju. Objasnila nam je da je neophodno da prođe 48 sati da se razvije klinička slika, detaljno pregledala dete i posavetovala šta da radim ukoliko ponovo skoči temperatura“, ispričala je Miletić za Nova.rs.

Međutim, kako je naglasila, uveče je ponovo počela da raste temperatura, čak preko 39 stepeni, nakon prestanka delovanja brufena koji mu je davala. Rada navodi da je bila sama sa detetom, jer joj je suprug bio na putu, pa je pozvala sestru oko ponoći da ih odveze u bolnicu jer Dom zdravlja radi do 20 časova i nema dežurnog pedijatra.

„Ona je stigla brzinom svetlosti kod mene, dete je plakalo, bilo nervozno i počelo da gori od temperature. Jedva smo ga obukle i uputile se na odeljenje pedijatrije čačanske bolnice“, nastavlja Miletić i dodaje da je bila preplašena zbog sveukupne situacije. Tamo su ih, naglašava, dočekale nervozne i medicinska sestra, i doktorka Mladenović.

„Bila sam izgubljena i zamolila sestru da uđe sa mnom u ordinaciju. Doktorka to nije dozvolila, ali su bila otvorena vrata, pa je mogla da čuje naš razgovor. Pregledala je detetu samo grlo i pluća, a u izveštaju napisala da su svi ostali nalazi u redu.

Na moju i molbu moje sestre Bube koja nas je dovezla u tu zdravstvenu ustanovu da nam da uput za analizu krvne slike se oglušila i rekla da se javimo danas svom izabranom lekaru. Šokirana sam njenim postupkom, jer nisam odvela dvogodišnjaka u bolnicu posle ponoći da bih bilo koga uznemiravala već zbog brige, a plašila sam se da dete nije možda inficirano i koronavirusom“, nastavlja Miletić.

Nakon toga, kako je dodala, njena sestra Buba je bila vidno uznemirena, jer nalazi nisu urađeni, a dvogodišnjak je prevremeno rođeno dete sa 2.500 kilograma, Sišla je na Urgentno odeljenje čačanske bolnice da zatraži pomoć.

„Srećom, bila je dežurna dr Slavica Dragutinović, koja je na sestrinu molbu odmah napisala uput i analiza je urađena. Dugujem joj veliku zahvalnost jer se ponela kao veliki profesionalac i čovek. Svaka joj čast, kao i dežurnom osoblju u laboratoriji“, zaključila je Miletić, iscrpljena i premorena od brige za dete.

Za postupak koleginice Mladenović pitali smo i dr Slavicu Dragutinović, koja je, inače, član Gradskog veća u Čačku, zadužena za zdravstvo.

„Ne bih da komentarišem kolege, ona bi trebalo uskoro da ide i u penziju. Ne verujem da je imala lošu nameru, ali eto, desilo se“ , navela je ona.

Inače, ovo nije usamljen slučaj neprimerenog odnosa doktorke Mladenović prema majkama dece. Ona je pre dve godine bila načelnica pedijatrije u Čačku, (na sajtu bolnice je objavljeno da i sada obavlja tu funkciju), a naša druga sagovornica A.M. navodi da je, takođe, doživela veliku neprijatnost od nje.

„Ja i suprug smo bili u Turskoj, a svekrva je čuvala mog petomesečnog sina. Dobio je temperaturu i infekciju zbog čega su ga, zajedno sa njom, zadržali u bolnici. Stigavši sa puta odmah sam se uputila u tu zdravstvenu ustanovu da budem sa bebom. Dr Mladenović me pitala – da li ste se majko okupali jer ste stigli sa međunarodnog leta. Bila sam u šoku jer sam prvo otišla u stan po stvari za bebu, pižamu i, naravno, pod tuš“, kaže A.M. za Nova.rs naglasivši da je njeno neprijatno ponašanje bilo upereno i prema svim pacijentkinjama koje su sa svojom decom bile hospitalizovane.

Ona je, takođe, istakla da su pedijatri u Opštoj bolnici Čačak, počev od Slobodana Gujaničića, Milke Tajsić, Slađane Mutapović i svi ostali, divni i ljubazni prema majkama, a prema bebama i starijoj deci pažljivi, nežni, zabrinuti…

„Takođe, sve reči hvale imam i za medicinske sestre na tom odeljenju koji su pravi profesionalci u svom poslu“, zaključila je sagovornica portala Nova.rs.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.