Mandić – srpski političar iz Crne Gore: Već radimo na ostvarenju “srpskog sveta”

117

Ideja ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o “srpskom svetu”, dopada se Srbima preko granice, kazao je za beogradsku N1 televiziju jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

On, kako prenosi N1, poručuje da već rade na njenom ostvarenju.

“Srbi iz Crne Gore, Srbi iz Republike Srpske, Srbi iz Makedonije, te granice koje postoje među nama da ne postoje u njihovim glavama, a onda ćemo bolje sarađivati, bićemo bliži jedni drugima, na kraju jedan smo narod”, napomenuo je Mandić.

Vulin je danas kazao da zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli.

Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, na skupu obelježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, kome je prisustvovao i predsjednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

Da se to ostvari, kako kaže, moguće je samo ako je Srbija uspješna, a da bi je takvu “sačuvali”, mora, dodao je on, da se nastavi politika Aleksandra Vučića.

“Jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo „Oluje“ i koji ima iskustvo Martovskog pogroma nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke, da o njihovoj djeci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u šta će vjerovati, da ih drugi puštaju tamo gdje su im pretke puštali… Narod koji ima iskustvo da kad nema svog vojnika, svog policijca i sudiju, nema pravo. Nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo da odustane od srpskog sveta. A da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gdje god živjeli. Da bi sačuvali takvu Srbiju moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobjeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo”, rekao je prisutnima Vulin.

Vulin je poručio Vučiću da treba da se kandiduje za predsjednika države, dodajući da drugima ne vjeruje i neće im vjerovati i da „niko drugi ne treba da postane predsjednik svih građana Srbije i svih Srba.

“Niko drugi, ne odustajte”, naglasio je Vulin.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *