Masovno hapšenje, “palo” 16 osoba: Policija zaplijenila ogromnu količinu novca i uređaja

199

Za sada je uhapšeno 16 osoba, a protiv još 31 će biti podnete krivične prijave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom finansija – Upravom za igre na sreću i nadležnim tužilaštvima, u koordinisanoj akciji kontrolisali su 64 neregistrovana objekta na teritoriji Srbije i uhapsili 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

U akciji koja je sprovedena na teritoriji 17 policijskih uprava uhapšeni su R. D. (61), S. M. (61), obojica iz Sombora, A. S. (39) iz Čoke, J. Ć. (28) iz Žablja, J. K. (36) iz Novog Sada, D. R. (50) iz Mokrina, S. M. (52) iz Kuršumlije, kao i A. F. (30) iz Kuršumlije. Takođe, uhapšeni su i S. S. (31) iz Leskovca, D. P. (49) iz Pirota, P. P. (40) iz Smedereva, N. D. (56) iz Bajmoka, S. J. (48) iz Bača, kao i J. Z. (69) iz Čuruga, M. R. (39) iz Velike Plane i I. Š. (30) iz Kragujevca.

ni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima, kao i preko sredstava elektronske komunikacije, dok su, kako se sumnja, novac od uplata igrača prisvajali i ulagali ga u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću.

Protiv još 31 osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile isto krivično delo.

Policija je u neregistrovanim objektima pronašla i oduzela 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, TV uređaje, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

(MONDO)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *