Matejev posljednji poziv: Poslije razgovora s ovom djevojkom, gubi mu se svaki trag

145

Inspektori srbijanske policije s hrvatskim kolegama ispituju šta je Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri prijatelja prije nestanka.

Nakon što su istražitelji iz Hrvatske saopćili da će pomoći srbijanskim kolegama u istrazi i ujedno nekoliko puta saslušati i šestoricu Matejevih prijatelja, s kojima je boravio u Beogradu, posebnu pažnju će obratiti na ispitivanje djevojke s kojom je Periš kobne večeri imao posljednji telefonski razgovor, a za koju se zna da je sestra njegovog prijatelja i da su veoma bliski, piše Srpski telegraf.

Pripadnici beogradskog MUP pregledali su listing poziva Mateja Periša i utvrdili da je posljednja na listi drugarica iz SplitaOna im je rekla da se bavio veoma teškim poslom skipera i da je bio vrlo ambiciozan, a da bi sve postigao, koristio je opijate, ali im nije otkrila detalje razgovora s nestalim Splićaninom jer je naglasila da ga je slabo čula od muzike iz “Gotika“, u kojem se nalazio.

Hrvatski inspektori riješili su da priskoče kolegama u pomoć i detaljnije ispitaju ovu djevojku zbog sumnje da može da im otkrije bar približan razlog koji je naveo mladića da istrči iz kluba”, objašnjava izvor iz istrage.

Kako je još od ranije poznato, prije razgovora s drugaricom Periš je djevojci Sanji poslao video-snimak u 21.30, a u kojem se vidi da u restoranu “Ambar” s drugarima uživa u vinu.

Radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *