MEDOJEVIĆ: “DPS je krilo mafije. Uvesti vanredno stanje. Sve pohapsiti” VIDEO

223

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević izjavio je za TV Prva da bi za novu vladu Crne Gore bezbednost najveći izazov.

“DPS je krilo mafije, posle dešavanja u Cetinju prelazi u ekstremističku organizaciju. Radi se o partiji koju treba zabraniti, sve funkcinere pohapsiti i onda će biti demontirani.

Rekao sam premijeru da povuku saglasnost da (predsednik CG Milo) Đukanović predstavlja zemlju (u UN)”, kazao je Medojević za TV Prva.

“Čovek je nov u politici, ja sam 30 godina u politici. On je izašao javno da hoće kohabitaciju sa DPS-om. Svako normalan ko zna kako je opasan DPS, mora da ima dozu straha… Sa mafijom nema kohabitacije… Dokaza imate koliko hoćete”, dodao je lider PzP.

Medojević je kazao da ništa nije urađeno povodom borbe sa kriminalom. On je kazao da su njegovi ciljevi bili crnogorsko-srpsko pomirenje i demontaža režima DPS-a.

Lider PzP smatra da prošli režim nije mogao da demontira DF, odnosno da su ih hapsili, ali nisu uspeli “da ih razbiju”.

Medijević je istakao da je za uvođenje vanrednog stanja kako bi se sprovela istraga i razbile kriminalne strukture u zemlji.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, odnosno na Balkanu, Medojević je naveo da “EU gotovo ne postoji na Balkanu, a SAD gube interes”. On je kazao da kriminalnim strukturama odgovara eskalacija sukoba.

“Đukanović je promenio retoriku, od evropske do ekstremističke. Nisam optimista. Biće tu svačega”, istakao je lider Pokreta za promjene.

Darko Obradović sa Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost kazao je za TV Prva da je premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti ugrozio situaciju na KiM “zarad ničega”.

“Bolje je 1.000 pregovorati nego jedan dan ratovati. Ovde se vidi da EU gubi potencijal da upravlja ovom krizom. Od okupacije Krima, nema konsenzusa u EU. Kurti ne razume geopolitički momenat…”, naveo je Obradović.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *