Medojević: I ova Vlada švercuje cigarete, neko u vrhu vlasti uzima novac od švercera

132

I ova Vlada švercuje cigarete, neko u vrhu vlasti uzima novac od švercera, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On poručuje da su najave premijera i potpredsjednika Vlade, Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, bile prazne priče.

“Sve najave Dritana i Krivoga da ova Vlada neće dozvoliti šverc cigareta preko Luke Bar su bile samo prazne priče, lažavine i jeftini najprimitivniji marketing.

Sve odluke Vlade i Uprave prihoda i carine povodom statusa cigareta u skladištu Slobodne zone u Luci Bar idu u prilog švercerima i samo dodatno olakšavaju i ubrzavaju šverc.

Cigarete su i ranije, a i sada švercovane jer su u Crnoj Gori pravljeni lažni papiri pomoću kojih su šverceri cigarete transportovali preko granice. Očigledno je da su šverceri uspjeli da se nagode sa Krivim i Dritanom i da će se šverc cigareta nastaviti još većim intenzitetom”, tvrdi Medojević i dodaje:

“I dalje nema elektronske evidencije, video nadzora, u skladišta ulaze neovlašćena lica, robom se manipuliše bez prisustva carinika.

Ovaj problem se rešavao jednostavnom carinskom pratnjom kamiona sa cigaretama, provjerom plombi na kamionima i kontrolom kamiona na izlazu iz zemlje.

Dovoljno je prekontrolisati sadržaj kamiona, utvrditi da se količine cigareta poklapaju sa dokumentacijom i provjeriti da li su u pratećoj dokumentaciiji i carinskoj deklaraciji navedene cigareta ili nijesu. Ako se u papirima navodi npr. plastika, a u kamionu su cigarete, odmah se zaplijenjuje roba, pokreće carinski i krivični postupak protiv vlasnika firme i odgovornih lica. Kraj priče. Vrlo jednostavno.

Velike pare su u pitanju, a vidimo da ljudi u vrhu ove vlasti i njihovi članovi porodica, veoma vole pare, luksuz i moć”, navodi Medojević.

Antenam.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *