MENI SU RODITELJI BILI MUSLIMANI: Ovi pjevači su se odrekli islama!

428

Promjena vere na našim prostorima uvijek je bila pod lupom javnosti. Teško je pričati o razlozima takvih odluka, ali najčešće su isti lične prirode zbog uspjeha u poslu. U ovom članku osvrnut ćemo se na pjevače i estradne ličnosti sa naših prostora koji su se odrekli islama:

Sinan Sakić

Синан Сакић — Википедија

Iako rođen kao musliman, jedan od prvih koji je pronašao svoj duhovni mir bio je folk pjevač Sinan Sakić. U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog kćerke koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu, te su boravili u njegovom hramu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale. Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. Sinan je često govorio da ga je budizam veoma zainteresovao. Ali pred kraj života se vratio islamu.

Amir Rešić – Nino

Na estradi najpoznatija ličnost koja je čak dva puta navodno mijenjala vjeru bio je pokojni folk pjevač Amir Rešić poznatiji kao Nino. Navodno je sa islama sredinom 1990-ih na vrhuncu slave prešao na hrišćanstvo i uzeo ime Nikola. U pravoslavlju je navodno ostao do 2004. godine kada se ponovo vratio u islam. Nino je preminuo 2007. godine.

Lepa Brena

Lepa Brena - YouTube

Među onima koji su promijenili vjeroispovest je bila i Fahreta Živojinović nadaleko poznatija kao Lepa Brena koja je islam zamijenila pravoslavljem, a na krštenju dobila ime Jelena. Lepa Brena nikada nije željela da komentariše razlog za ovakav korak, ali se pridržavala svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

Seka Aleksić

Seka Aleksić je dijete mješovitog braka. Rođena u komunističkoj porodici u Zvorniku. Njen otac ateista pravoslavac Milorad se oženio muslimankom Ibrimom. Rodili su dvije kćerke – Seku i Ajselu i jednog sina. Za vrijeme ratnih dešavanja devedestih godina Seka odlazi u Srbiju, a Ajsela u Tuzlu. Obe se okreću pjesmi, s tim da je Seka bila ambicioznija. Seka Aleksić danas ne krije da je pravoslavka.  Dok njen rođeni brat čest je gost beogradskih džamija i mesdžida.

Nada Topčagić

Nada Topčagić dolazi iz muslimanske porodice iz Modrič.

“Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cijenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gdje je moj otac tačno sahranjen, orjentisala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam mijenjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promjenila”, kazala je Nada.

Indira Radić

Indira Radić, dete iz bosanskog mješovitog braka, rođena u Doboju, takođe je mijenjala vjeru. Ona je danas pravoslavka, a snimila je i pesmu “Srpkinja je mene majka rodila”.

Indira Radić se više od decenije ne javlja PORODICI: Prodaje očevu kuću, a njen rođak otkrio sve detalje! - Najžena
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *