Milan St. Protić kao niko do sada opisao Vučića

207

“Predsednik Srbije ne uzima reč “demokratija” u usta već godinama, niti bilo ko drugi od njegovih satrapa. Njegova ličnost je kaćiperska, snobovska, malograđanska i zato on sebi stalno mora da dokazuje da je nešto važan”, rekao je za Nova.rs istoričar i jedan osnivača Demokratske opozicije Srbije (DOS) Milan St. Protić.

U razgovoru za naš portal, Protić je prokomentarisao aktuelnu političku situaciju u zemlji, navodeći da su pregovori vlasti i opozicije unapred bili osuđeni na propast, jer, kako kaže, nema dijaloga o demokratiji. On se osvrnuo i na poslednje medijske nastupe šefa srpske države Aleksandra Vučića, za koga je kaže da je rezultat nepromišljenosti naroda.

“Ličnost današnjeg predsednika Srbije je kaćiperska, površna, malograđanska i snobovska. On mora sam sebi stalno da dokazuje da je nešto važan, da je nešto bitan i da od njega nešto zavisi u ovoj zemlji”, objašnjava naš sagovornik.

Protić dodaje da se Vučić znatno drugačije ponaša kad razgovara sa strancima.

“Pred njima pezi, kleči, klanja se, ljubi skute. Taj njegov kompleks inferiornosti je vidljiv u odnosu na veliki svet, svejedno da li je u pitanju Putin, Si Điping, Tramp, Bajden. Videli ste kad je dolazila Angela Merkel, bukvalno vam dođe da povraćate od one njegove snishodljivosti. Prema svetu on je manji od makovog zrna zato što zna da ne vredi ništa. On njih vidi kao ne znam kakve veličine i genijalce koji prosipaju mudrost koju god reč da kaže”, opisuje jedan od vođa petooktobarskih promena.

“S druge strane, nama u zemlji svakodnevno dosađuje dramatičnim nastupima koji traju duže od sat vremena, tokom kojih nam ne kaže aposlutno ništa. To je jedno fraziranje, gde on ne propušta priliku da pomene nekog iz opozicije, koji su svi najgori na svetu i treba ih sve pomlatiti, jer najbolje bi bilo da u Srbiji nema nikakve opozicije i da na svakoj televiziji on svaki dan ‘trućka’ od jutra do sutra. Tako vam je kad izaberete takvog za predsednika. On je rezultat nepromišljenosti ovog naroda koji nije izvukao pouke iz svojih prethodnih, loših istorijskih iskustava”, smatra on.

Cijeli tekst proćitajte na linku
https://nova.rs/vesti/politika/milan-st-protic-kao-niko-do-sada-opisao-vucica/
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *