Milo Đukanović priznao da je pomagao vojsku Radovana Karadžića i Ratka Mladića (Video)

227

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prisustvovaće 11. jula obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Đukanović će  doći u Potočare kako bi odao počast žrtvama genocida, pa druge aktivnosti za vrijeme njegove posjete nijesu predviđene, prenosi Pobjeda.

Đukanović je i ranijih godina učestvovao u komemoraciji i dženazi srebreničkim žrtvama.

Osim Đukanovića, komemoraciji 11. jula povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici će prisustvovati i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, kao i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

DA nije Milo Đukanović pomogao Vojsci Republike Srpske, ista na čelu sa Ratkom Mladićem ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u tom gradu, izjavio je nekadašnji bliski saradnik bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ministar pravde Momčilo Mandić.

Tadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović je, prema Mandićevim tvrdnjama, Vojsci Republike Srpske pomagao u naoružanju i snabdevanju naftnim derivatima. Milova pomoć je bila spasonosna i odredila je delovanje Vojske RS nakon odbijanja Vens-Ovenovog plana i sankcija koje tadašnja SRJ uvela prema Republici Srpskoj.

– Tada nam se ponudio Milo Đukanović koji je bio premijer Crne Gore da nam pomogne u naoružanju, prevozu i kupovini naoružanja iz Bugarske. Pored toga, pomogao je Vojsci Republike Srpske u snabdevanju naftom za tenkove i sva oklopna vozila. Tim gorivom je Vojska oslobađala Foču, Goražde, Srebrenicu, Čajniče, Rudo i Gacko. Da nije toga bilo, nikada Vojska na čelu sa Ratkom Mladićam ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u njoj. Za to je on bio zaslužan i mi smo mu bili zahvalni na tome, jer je Srbija tada napravila totalnu blokadu na Drini i Savi između Srbije i BiH – kazao je Mandić.

On podseća da se Đukanović tada oglušio o sankcije koje je Republici Srpskoj uveo Slobodan Milošević.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *