MILOJKO SPAJIĆ: “Na dobitku zaposleni sa prosječnim i nižim platama”

143

Zaposleni kojima su zarade nešto veće od prosječnih imali bi manji rast neto primanja, dok bi oni sa visokim zaradama ostali na istom ili bi imali malo veći trošak. U poređenju sa okruženjem i regionom, crnogorski privrednici plaćaju najveće troškove po osnovu plata zaposlenih

Najavljena poreska reforma kojom će biti ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje na zarade, neće biti oporezivane zarade do bruto iznosa od 700 eura, uz povećanje minimalne zarade na 450 eura i progresivno oporezivanje zarada i dobiti, najviše će pogodovati zaposlenima čije su zarade na nivou prosječne i niže, kao i poslodavcima koji su do sada regularno poslovali, odnosno osiguravali zaposlene na pune iznose zarada.

Zaposleni kojima su zarade nešto veće od prosječnih imali bi manji rast neto zarade, dok bi oni sa visokim zaradama ostali na istom ili bi imali malo veći trošak.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić juče je na konferenciji za novinare najavio da će od Nove godine biti ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje, da će biti uveden neoporezivi dio zarade od 700 eura bruto, kao i progresivno oporezivanje dijela zarade iznad hiljadu eura. Kako je naveo, to bi uticalo da prosječna neto zarada ubrzo naraste na 700 eura.

Vijesti.me, Goran Kapor
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *