Ministar Stefanović: S mafijom me povezuju mediji koji su za Vučića

130

“Na pojedine napise na naslovnim stranama u kojima sam bez ikakvog povoda i dokaza doveden u vezu sa pohapšenim klanom monstruoznih ubica reagovao sam momentalno, znajući koliko takve laži mogu da nanesu štetu mojoj zemlji, našem predsedniku, našoj stranci i meni lično. Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će “profitirati od uklanjanja Vučića”, autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije”, poručio je u svom saopštenju ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.
Iako je delovalo da je rat između dve frakcije unutar SNS okončan odlukom Nebojše Stefanovića da uoči sednice Glavnog odbora SNS podnese ostavku, nastavak sukoba na relaciji Vučić – Stefanović nastavljen je nakon iskaza koji je Veljko Belivuk, osumnjičen za najbrutalnija ubistva, dao tužiocu.

Nakon što je KRIK objavio da je Belivuk pred tužiocem govorio o svojim vezama sa režimom i sastancima sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, na naslovnim stranama medija pod kontrolom vlasti ili bolje rečeno predsednika države, ponovo se našao bivši ministar policije i aktuelni ministar vojni, Nebojša Stefanović.

Ponovo je pokrenuto pitanje njegovih veza sa kriminalnim klanovima i odgovornosti dok je obavljao posao šef srpske policije, zbog čega je, Stefanović, kako kaže, imao potrebu da se obrati javnosti i „odbrani svoj ugled“.

On je istakao da mu jasno zbog čega „Đilasovi mediji“ moraju da ga optužuju za veze sa kriminalcima, ali da ne razume zbog čega to rade oni koji su pod kontrolom režima ili kako on to kaže – „podržavaju Vučića i Vladu Srbije“.

„Na pojedine napise na naslovnim stranama u kojima sam bez ikakvog povoda i dokaza doveden u vezu sa pohapšenim klanom monstruoznih ubica reagovao sam momentalno, znajući koliko takve laži mogu da nanesu štetu mojoj zemlji, našem predsedniku, našoj stranci i meni lično. Smatrao sam da će moja argumentovana reakcija da spreči da se ijedna reč uhapšenog ubice ubuduće uzme kao istina, jer sve što je izgovorio je najcrnja laž – i kada je reč o predsedniku Vučiću i kada je reč o meni“, stoji na početku Stefanovićevog saopštenja.

On je naveo da je istraga o zločinima klana Veljka Belivuka počela za vreme njegovog mandata na mestu ministra policije, ali da su, uprkos tome, napadi na njega nastavljeni.

„I to na način koji je prevršio svaku meru. Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će “profitirati od uklanjanja Vučića”, autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije. Ne bih bio iznenađen da su ovakve monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija, ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da
uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu sa mafijom, to neću da dozvolim. I do sada je u tim
medijima vođena hajka protiv mene, pa i moje porodice, na šta sam uzvelike napore reagovao krajnje uzdržano, pa čak i kada su sipali sve same laži protiv mog mrtvog oca“, poručuje Stefanović.

On dodaje da, uprkos istini i njegovoj „krajnjoj uzdržanosti“ ta hajka ne prestaje, već se samo pojačava.

„Sada kulminira monstruoznim optužbama da zajedno sa mafijom želim da se okoristim od “uklanjanja predsednika Vučića”.
Takvim odvratnim lažima je pređena svaka granica i otvorena je direktna opasnost za mene i za moju decu. A ona nisu ništa manje vredna od bilo kog drugog deteta u Srbiji. Pošto krajnje iskreno verujem u naše državne organe i pravosudni
sistem, u ponedeljak ću podneti tužbe protiv svih medija koji me bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je udosluhu sa zločincima i ubicama. Uradiću to zato što istina mora da zaustavi ovu besprizornu hajku, koja nanosi štetu i dovodi u opasnost moju porodicu, ali u isto vreme teško narušava kredibilitet i ugled naše države. Ne može da ostane u vazduhu nečija laž da kao ministar odbrane i potpredsednik Vlade radim protiv predsednika Republike, koji mi je ujedno politički mentor i prijatelj. Ne želim da zbog takvih laži postavljam sebi pitanje kako da sutra stanem pred naše vojnike, razgovaram sa nekom visokom stranom delegacijom ili odem u državnu posetu kao ministar odbrane, boreći se za Srbiju, kada me mediji koji podržavaju predsednika i Vladu stavljaju u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države“, navodi Stefanović.

„Interesne grupe u SNS me mrze“

Stefanović kaže da u lažima, kako ih je opisao, koje su objavljene nema nikakvih poruka njemu lično, a ako ih i ima, on ih, kako kaže, ne razume.

„Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga.“
Podsetimo, među onima koji su prvi najavili pre nekoliko meseci obračun sa Stefanovićem, bio je poslanik SNS u Skupštini Srbije, Vladimir Đukanović. On je i pre dva dana govorio o ulozi Stefanovića i njegovoj odgovornosti zbog nastanka klana Veljka Belivuka, navodeći da je dobar deo policije radio za tu bandu i da Stefanović treba da “ide u zatvor” ako je bio pokrovitelj kriminalaca.

„Ozbiljan deo vlasti je učestvovao u tome. Dobar deo policije je radio za njih, pa su mogli da ubiju koga su hteli“, rekao je Đukanović u specijalnoj emisiji Televizije Pink, posvećenoj današnjem tekstu Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK o navodnoj tvrdnji Belivuka da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio usluge.

Sukob kulminirao u maju

Podsećamo, Nova.rs jeranije otkrila da je na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke doneta odluka da se svi opštinski i gradski odbori do 17. maja izjasne da li su zadovoljni radom svojih predsednika.

U zvaničnom dopisu Izvršnog odbora SNS, tražilo se „dostavljanje spiskova ko od republičkih, gradskih ili lokalnih funkcionera nije zadovoljio stranačke kriterijume“. Tu je trebalo navesti „imena funkcionera koji treba da budu smenjeni“…

Usledio je stampedo odluka naprednjačkih odbora širom Srbije u kojima se traži smena Stefanovića sa svih funkcija, i državnih i stranačkih.

U obrazloženjima je kao razlog navođeno prisluškivanje i pokušaj državnog udara.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *