Misterija / Svjedok iz kluba otkrio detalje o večeri kad se Mateju gubi svaki trag

196

Jedan od Beograđanina, koji je bio gost u klubu Gotik u Beton Hali, u noći kada je u njemu posljednji put viđen Matej Periš (27) iz Splita, kaže da se sjeća da je izbio manji incident, da je osiguranje reagiralo uobičajno kako reaguje u sličnim situacijama, ali da nije primijetio bilo kakvo nasilje.

“Incident kojem sam prisustvovao desio se nakon Cobijevog nastupa, oko sat vremena poslije ponoći. Najprije sam primijetio metež u zadnjem dijelu kluba. Taj dio prostora je djelimično “skriven”, nalazi se neposredno iza bine, u blizini dva velika šanka. Nisam vidio tuču, ali jesam pometnju koja je izgledala kao “intervencija” osiguranje, tipična, uostalom, za beogradske klubove.

Pomjerio sam se u stranu kako bih propustio trojicu zaposlenih u osiguranju koji su “iznosili” bar dvojicu mladića”, ispričao je sagovornik koji je insistirao na anonimnosti.

On dodaje da osiguranje nije tuklo te mladiće koje je iznijelo napolje.

“Nisam vidio ni da su povrijeđeni, mada su izgledali pijano, ali su im ruke bile “u poluzi” – onesposobljene tako da ne mogu da zadaju udarac. Sproveli su ih praktično kroz cijeli klub – u pravcu izlaza. Sve je bilo gotovo za manje od 5 minuta. Ne tvrdim da je među njima bio i Matej, ali incident se poklapa sa vremenom njegovog nestanka”, kaže jedan od gostiju “Gotika”.

Podsjetimo, o incidentu i sukobu grupe gostiju, danas je govorio i prijatelj nestalog Mateja iz Splita za hrvatske medije.

On je rekao da je saznao od drugova koji su bili s Matejem u Beogradu da je sukob izbio najprije među njima i grupe Zadrana koji su bili za susjednim stolom.

Čarke su izbile oko računa, najprije sa konobarima, jer su gosti smatrali da im je previše naplaćeno, da bi se potom rasprava povela međusobno između dvije grupe na temu ko je i koliko čega popio. Nakon toga je reagovalo osiguranje koje je nekoliko njih izbacilo iz kluba.

Radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *