Mladić Recep Tayyip Erdogan se upoznao sa turskim predsjednikom Erdoganom VIDEO

187

Mladić iz  turskog grada Samsuna, koji se zove isto kao i predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdoğan, suočava se sa zanimljivim situacijama kada kaže nekome svoje ime.

Rekavši da je veoma sretan što je imenjak predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, 24-godišnjak je dodao da i njegov otac nosi isto ime kao i predsjednikov otac –  Ahmet Erdogan.

– Kada sam se rodio u oktobru 1998. godine, naš predsjednik je bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog recitovanja poezije dok je bio gradonačelnik istanbulske opština Buyuksehir. Kada sam se rodio u mjesecu redžepu (op.a. mjesec iz hidžretskog kalendara), moj otac je rekao: ‘Rodio se sa svojim imenom’.

On je također dodao ime ‘Tayyip’ kako bi reagovao na nepravdu učinjenu našem predsjedniku u to vrijeme. Čast mi je što nosim i ime i prezime našeg predsjednika, kazao je Recep Tayyip.

Dodao je i da oni koji čuju kako se zove, ne mogu da vjeruju, te da budu mnogo iznenađeni.

– Kada sam otišao u bolnicu da uradim test na koronavirus, osoba koja je zakazala termin je vidjela moje ime u sistemu i nakon toga je rekla: ‘Mislim da sam pogrešno unijela turski matični broj.’

Pitala me je ponovo za moj matični broj, i sistem je ponovo pokazao isto. Kada je ponovo naišla na ime Recep Tayyip Erdoğan, rekla je: ‘Valjda je opet greška.’ Onda je tražila moju ličnu kartu. Bila je veoma iznenađena kada je vidjela moje ime. Često se susrećem sa takvim situacijama, kazao je Erdogan.

Navodeći da su njegovi prijatelji i profesori koje je upoznao na Univerzitetu „Recep Tayyip Erdogan“ bili veoma iznenađeni, mladi Erdogan je rekao: “Želio sam da studiram političke nauke i javnu upravu još od srednjoškolskih dana. Želio sam da studiram na univerzitetu koje nosi moje ime.“

Erdogan je rekao da je prisustvovao programu u kojem se predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastao sa mladim ljudima u Trabzonu: “Kada je naš predsjednik čuo moje ime, postupio je prema meni toliko iskreno kao da sam odrastao uz njega, kao da se godinama poznajemo. Bio je veoma iznenađen kada sam mu pokazao fotografiju koju smo snimili s njim dok sam ja bio beba, kazao je Recep Tayyip Erdogan i dodao da je predsjednik Erdogan bio veoma sretan.

https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=1134723550606879&external_log_id=9000b3dd-97c1-4730-b82b-a3c13aeb5ade&q=erdogan%20upoznao%20imenjaka
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *