Mnogi znaju da je Merlin napisao Cecinu pjesmu “Beograd”,ali malo ko zna ZBOG ČEGA JE ODBIO da je OTPJEVA u duetu sa njom!

210

U više od tri decenije dugoj karijeri, Svetlana Ceca Ražnatović otpevala je veliki broj pesama koje su postale veliki hitovi. Mnoge numere su se izdvojile kao veliki hitovi sa milionskim pregledim na najpopularnijoj muzičkoj platformi Jutjub, a osim toga, gotovo ne postoji slavlje na kojem pesme poput “Kukavica”, “Idi dok si mlad”, “Beograd”, “Poziv” i mnoge druge nisu najtraženije.

Veliki trag na njenu muzičku karijeru ostavili su Marina Tucaković, Aleksanar Milić Mili, Dino Merlin, kao i Nenad Knežević Knez. Pojedine Cecine pesme kriju zanimljive priče.

Idi dok si mlad – Bila namenjena Zmijanac

Još jedna koleginica je odbila pesmu koja je preko noći postala hit. Naime, “Idi dok si mlad” trebalo je da bude pesma pevačice Vesne Zmijanac.

 

– Pravljena je za Vesnu jer je trebalo da je snimi. Međutim, nije joj se svideo tekst, ali joj se dopala melodija. Zbog svog albuma sam išla kod Marine, te mi je rekla za tu pesmu. Vesna tada nije uzela tu pesmu i ja sam je odmah na prvo slušanje prihvatila. Samo sam rekla: “To je to” – izjavila je Ceca.

 

Kukavica – Samo se Ceci dopala

Pesma “Kukavica” je jedan od hitova najveće balkanske zvezde, a završila je čak i u zbirci zadataka za prvi razred gimnazije 2018. godine. S druge strane, ovo je još jedna od numera koju su Cecine koleginice takođe odbile.

 

– Radila sam jednu turneju, učestovalo je dosta mojih kolega, bilo je humanitarnog kartera, ali i takmičarskog. Karavan je putovao svuda po našim zemljama, meni je trebala nova pesma, iako mi je album već izašao, sa kojom ću se predstaviti na “Ktitor folk liga” i šta sada snimiti.

 

Da li baladu ili nešto brže? Futa kaže imamo mi jednu pesmu, ali mnogo pevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi. I naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu. Kaže mu: “Futo, nemoj to da joj sviraš, to je bezveze. Nije pesma za nju”. I ja kažem: “Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bezveze, to ne mogu da verujem”.

I on meni zapeva na gitari: “Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice.” Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: “Nemoguće da ti se ovo sviđa”.

Futa sutradan uradi aranžman, sledećeg dana otpevam pesmu, što bi se narodski reklo, iz cuga, i postane potpuno remek-delo – kaže Ražnatovićeva za “Blic”.

Didule – poslušala Anastasijin savet i otpevala reč

Pesma “Didule” privukla je veliku pažnju javnosti zbog neobičnog imena, ali i samog značenja reči “didule”.

– Sama igra reči “didule” nema nikakvo značenje. Dok je Damir Handanović radio, ubacio je taj deo u pesmu dok je pevao na demo snimku. Marini je bilo simpatično i tražila je da ostane.

Meni lično je smetalo što nema značenje, jer volim pesme sa porukom i jasnim slikama. Anastasija je govorila nema to nikakve veze, pevaće se jer je zabavno. Poslušala sam njen savet i ostavila – objasnila je Ceca.

Arkan joj doveo Kneza

Ceca je već uveliko bila zvezda kada joj je tada popularni pop pevač iz Podgorice, Nenad Knežević Knez, uradio pesmu “Znam” koja je i danas veliki hit. Do saradnje je došlo preko Cecinog pokojnog muža, Željka Ražnatovića Arkana.

Beograd – poklon od Merlina

Numere “Beograd” i “Zaboravi” uradio je legendarni muzičar iz Sarajeva. Album “Fatlana ljubav” objavljen je 1995. godine, četiri meseca nakon venčanja sa Arkanom, kojem je posvetila sedmi studijski album.

Na ovom albumu prvi put je sarađivala sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji je radio muziku za “Idi dok si mlad”.

– Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu “Zaboravi” i kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet koji je on trebao da snimi za svoj album.

Ali pošto je tada krenuo rat i on tog momenta nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pesmu. Prebacila sam pesmu u solo izvođenje. To je cela istina – objasnila je Svetlana.

Neću dugo – posvetila Anastasiji i Veljku

Nakon što je izašla iz pritvora, Ražnatovićeva je objavila pesmu koju je posvetila svojoj deci. Zajedno sa Marinom, menjala je delove koji joj se nisu dopali u tekstu.

– Volim pesme sa jakim slikama. Marina odlično piše takve pesme, te je tako sastavila i ovu. Otpevala sam je u studiju, a posebno se izdvojila od drugih i rešila sam da je posvetim deci. Asocirala me je na moj privatni život – izjavila je Ceca.

srbijadanas.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *