“MOJ OTAC PREDOSJETIO SMRT, SVAKA RIJEČ BILA JE KAO OPORUKA” – Potresna ispovijest sina Muamera Zukorlića

147

U poslednjem periodu života mog oca svaka njegova rečenica bila je kao oporuka, priča Muftijin sin.

Posljednji razgovor bio je dan ili dva pred preseljenje mog oca, bio sam u Istanbulu, tada je trebalo da me Skupština imenuje za zamjenika predsjednika RIK. Rekao mi je na kraju: “Moraš, vrijeme ti je za ozbiljne stvari”, otkriva u prvom intervjuu Muftije Muamera sin.

U posljednjem periodu života mog oca svaka njegova rečenica bila je kao oporuka! Posljednji razgovor bio je dan ili dva pred preseljenje (smrt) mog oca, bio sam u Istanbulu, tada je trebalo da me Skupština Srbije imenuje za zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije. Nisam se s tim baš slagao, kazao sam to ocu, pomenuo da bi na to mjesto mogao neko drugi iz stranke, rekao mi je na kraju razgovora: “Moraš, to je sad važno, dosta je bilo tog tvog, vrijeme ti je za ozbiljne stvari”. To je bilo posljednje što mi je rekao.

Ovako opisuje posljednji razgovor sa ocem Muamerom Usame Zukorlić, najstariji Muamerov sin, prije desetak dana imenovan za v. d. predsjednika Stranke pravde i pomirenja, koju je osnovao i do smrti vodio njegov otac.

Koliko je teško sada nastaviti bez oca, i na ličnom i na političkom planu?

– Teško je! Iskušenje je veliko. Međutim, muftija je iza sebe ostavio institucije, timove ljudi, sve ono što je on radio nastavićemo putem koji je on trasirao. Samim tim, moja uloga na mjestu na kom sam sada znatno je olakšana.

sandzaklive.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *